FIA publiceert reglementen voor 2012

FIA Reglement 2012
De FIA heeft de reglementen voor het seizoen 2012 bekendgemaakt, alle nieuw aangekondigde regels werden tot in het detail omschreven.

Het Formule 1 circus zit voorlopig nog in winterslaap, maar de FIA maakte alvast de reglementen voor 2012 bekend. Enkele wijzigingen moeten duidelijkheid brengen bij situaties waar vorig jaar al eens twijfel rond ontstond. Bij een safety car bijvoorbeeld wordt verwacht dat alle coureurs die een of meer ronden achter liggen en in dezelfde ronde als de leider rijden, voorbij gaan en vervolgens met een veilige snelheid en zonder elkaar in te halen weer naar de achterkant van het veld rijden. Op de tijdschermen verschijnt hiertoe ‘Lapped cars may now overtake’. De leiders van de race mogen hierbij niet van de racelijn afwijken, tenzij absoluut noodzakelijk.

Verder mogen coureurs voortaan slechts één keer van hun lijn afwijken bij het verdedigen van hun positie. Bij het naderen van een bocht is hij bovendien verplicht om één autobreedte ruimte te laten. Een regel die de veiligheid misschien tegemoetkomt, maar de sport weer iets minder natuurlijk maakt. De baan verlaten als daar geen noodzaak voor is, is vanaf nu eveneens expliciet verboden. Coureurs die vorig jaar tijdens de kwalificatie al eens een chicane afstoken om bij het einde van de sessie nog voor het zwaaien van de vlag over de start-finish te komen, worden voortaan dus bestraft.(Via:GPUpdate,header:VladimirRys)

Safety Car

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...