Eleanor gaat onder de hamer

Eleanor
Eleanor, de beroemde Mustang uit Gone in 60 Seconds, wordt later deze maand geveild.

Nicolas Cage en Angelina Jolie mogen dan wel grote beroemdheden zijn, de grootste aandachtstrekker in de Gone in 60 Seconds film uit 2000 is zonder twijfel Eleanor, de Shelby Mustang GT500. De wagen werd zo populair dat na de film vele bedrijven begonnen met het bouwen van replica’s. Op 14 januari kunnen de welgestelden onder ons echter strijden voor the real deal, aangezien één der authentieke wagens onder de hamer gaat via veilinghuis COYS.

Het specifieke exemplaar startte zijn leven met een 289 cubic inch (4.7-liter) V8, maar kreeg voor zijn rol in de film een 5.7-liter ingeplant. De Mustang kreeg eveneens een stevigere krukas en een grotere carburator. Verder kreeg de wagen andere veerpoten, Willwood remschijven, zijdelingse uitlaten en natuurlijk een exclusieve bodykit. Voorspeld wordt dat de wagen meer dan 100.000 Britse ponden zal opleveren. (Via:Leftlane)

Shelby GT500 Eleanor

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eleanor gaat onder de hamer"

  1. Fritz 07-01-2012 om 13:55

    Overdreven auto!

  2. TDB 07-01-2012 om 15:19

    ’t is een juweeltje…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...