DC Avanti: de eerste Indiase supercar

DC Avanti
DC Design onthult op de New Delhi Auto Expo de Avanti, een supercar made in India.

Op zoek naar een wagen uit India die toch iets sneller is dan een Tata Nano? DC Design onthult op het autosalon van New Delhi de Avanti, een supercar met middenmotor. Het bedraagt bovendien geen concept, DC Design mikt reeds op een jaarlijks productiedoel van 200 wagens. Op de lange termijn zou deze productie zelfs opgeschroefd worden tot 2.000 wagens per jaar.

Niet alles is echter made in India, de 2.0-liter viercilinder turbomotor is bijvoorbeeld afkomstig van Ford. Er wordt een vermogen geclaimd van 261 pk en de motor is gelinkt aan een versnellingsbak met dubbele koppeling. Door het veelvuldig gebruik van aluminium legt de Avanti bovendien slechts 1.560 kg in de weegschaal. Volgens de makers sprint de Avanti zo van 0-100 km/u in minder dan zeven seconden. Maar het kan ook heviger, in de nabije toekomst komt er namelijk een V6-versie met 394 pk. De wagen wordt enkel verkocht via een exclusief dealernetwerk in India.

Deel dit bericht:

1 reactie op "DC Avanti: de eerste Indiase supercar"

  1. Wolf 06-01-2012 om 15:41

    Met een opgevoerde tuktuk motor erin. Haha…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...