Officieel: Renault Megane Facelift

Renault Megane Facelift 2012
Renault verfrist de Renault Mégane voor modeljaar 2012. LED-stroken, chromen details en aangepaste motoren houden de Mégane up-to-date.

Aan de buitenkant heeft Renault de aanpassingen aan de nieuwe Renault Mégane behoorlijk bescheiden gehouden. De originele lijnen van het vorige model zijn behouden geweest, enkel een stel LED-dagrijlichten en het gebruik van chroom en glossy zwarte afwerking moeten de boel wat opleuken. Aan de binnenkant zijn er nieuwe kleurencombinaties mogelijk, inclusief two-tone leder afwerking. Wie het geheel graag wat sportiever ziet, kiest voor de GT of de GT-Line afwerking.

Onder de motorkap zijn de veranderingen iets ingrijpender. Er zijn drie nieuwe Energy-motoren, die dat Energy-label krijgen omdat ze extra zuinig zijn. Dankzij technologieën als start/stop en remenergierecuperatie besparen ze continu op brandstof. De Renault Energy TCe 115 is een 1.2 liter groot benzineblok dat de 1.6-motor vervangt. Dit blok beschikt over 5 pk meer dan het blok dat hij vervangt en doet er maar liefst 40 Nm bovenop. Het verbruik komt neer op 5,3 liter per 100 km, de CO2-uitstoot bedraagt 119 gram per km.

Aan dieselzijde vinden we de dCi 110 en dCi 130 motoren terug, beiden krijgen ze het Energy-label opgespeld. De kleinste motor, de 1.5 liter grote dCi-motor verbruikt amper 3,8 liter per 100 km en stoot 95 gram CO2 uit. De 130 pk sterke versie beschikt over 320 Nm en verbruikt 4,0 liter per 100 km. Dat is 20% minder dan de 1.9 liter grote motor die hij vervangt.

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Renault Mégane RS en slecht nieuws voor de eigenaars van de RS Trophy. De Renault Mégane RS krijgt in 2012 standaard 265 pk en 360 Nm, waarmee hij dezelfde specificaties als de RS Trophy krijgt. Eigenaars van de RS Trophy hebben met hun gelimiteerde editie dus een klein beetje een kat in een zak gekocht, aangezien de standaardversie nu evenveel vermogen krijgt.

Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane.
Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane Coupé.
Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane CC.
Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane RS.
Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane RS Trophy. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...