Officieel: Facelift Peugeot 107 en Citroen C1

Peugeot 107 Citroën C1
Op het autosalon van Brussel stellen Peugeot en Citroën de facelift voor van de 107 en C1.

Het was nog even afwachten wat de wereldpremières van Peugeot en Citroën zouden worden op het autosalon van Brussel, het gissen is nu voorbij. Peugeot stelt een facelift voor van de 107, Citroën van haar C1. De wagentjes zien er opnieuw frisser uit en kunnen zo weer een tijdje verder. De wijzigingen bleven wel beperkt, bij de 107 zien we vooral een opgefrist radiatorrooster. De C1 ziet er nog steeds even lief uit, maar oefent voortaan een meer premium indruk uit. En natuurlijk, beide wagentjes krijgen optioneel LED-strips.

Onder de motorkap zien we voorlopig geen wijzigingen. We vinden een 1.0-liter driecilinder die een vermogen levert van 68 pk, combineerbaar met een manuele versnellingsbak of two-tronic bak. Het gemiddeld verbruik van zowel de 107 als C1 werd gereduceerd tot respectievelijk 4,3 en 4,5 liter per 100 km, net als de CO2-uitstoot die daalde tot 99g en 104g per km. Tegen de zomer zou de motor hoogstwaarschijnlijk aangevuld of vervangen worden door een 1.2-liter driecilinder met 86 pk, meer vermogen en tegelijk zuiniger. Dit is echter nog niet officieel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...