Officieel: Dacia Lodgy – zevenzitter

Dacia_Lodgy
Dacia, het budgetmerk van Renault, komt met een volgende budgetwagen op de markt: de Dacia Lodgy.

De Dacia Lodgy maakt het gamma van Dacia nog completer en biedt bij deze ongeveer elke budget-autoshopper een wagen aan. Voor mensen die een goedkope auto willen, is er de Logan. Wie toch een beetje vormgeving wenst kan terecht bij de Sandero en wie er een sportieve levensstijl op nahoudt, kan bij de Dacia Duster terecht. Grote gezinnen kunnen binnenkort dan weer de Dacia Lodgy aanschaffen, een wagen die tegelijk goedkoop is en toch plaats biedt aan zeven inzittenden.

De Lodgy blijft trouw aan de geest van het merk. Hij biedt behoorlijk wat ruimte en een uitrusting die zich concentreert op essentiële elementen. Gezinnen die doorgaans op de tweedehandsmarkt kochten, zullen dit in de toekomst niet per se meer moeten doen. De Dacia Lodgy is 4,5 meter lang. Zijn naam komt van het Engelse ‘lodge’ dat rechtstreeks verwijst naar zijn mogelijkheid om veel bagage te vervoeren.

Veel meer details krijgen we nog niet omtrent deze wagen, die worden ongetwijfeld later gelost. Wat we wel al kunnen meegeven is dat de wagen op het autosalon van Genève in wereldpremière gaat. De Dacia Lodgy heeft alleszins behoorlijk wat weg van de Renault Scénic, niet verwonderlijk ook natuurlijk. Aan de achterkant herkennen we hier en daar trekken van de Duster.

Dacia_Lodgy

Dacia_Lodgy

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...