Autosalon Brussel 2012: Jeep Line-Up

Jeep Grand Cherokee SRT8
Ook Jeep zal op het Autosalon van Brussel terug te vinden zijn, in Paleis 4 stelt het haar nieuwe gamma en enkele Belgische premières voor.

De ster van het Autosalon wordt voor Jeep ongetwijfeld de prestatiegerichte Jeep Grand Cherokee SRT8. Het model maakt in Brussel zijn Belgische première en beschikt over een gloednieuwe 6.4-liter HEMI V8 met 468 pk. De SRT8 levert dan ook moeiteloos de prestaties van een sportwagen: 0 naar 100 km/u duurt 4,8 seconden, de topsnelheid ligt op 255 km/u. Sterke prestaties zonder een goed weggedrag zijn uiteraard niet veel waard, dus voorziet Jeep ook een geavanceerde nieuwe ophanging met actieve demping, aangestuurd door het nieuwe Selec-Track systeem. Dankzij een nieuw uitlaatsysteem met actieve kleppen is het verbruik op de snelweg daarnaast met 13% gedaald, wat het rijbereik op 720 km brengt. Visueel valt het verlaagde profiel en het sportieve interieur op, een sportstuur met schakelflippers maakt de sportieve intenties duidelijk. De SRT8 vervoegt de door ons geteste Grand Cherokee 3.0 CRD.

Naast de krachtige Grand Cherokee SRT8 is er ook plaats voor een nieuwe V6-motor in de Jeep Wrangler. Het gaat om een gloednieuwe 3.6-liter Pentastar V6-benzinemotor die zorgt voor 284 pk en 347 Nm koppel, het blok wordt daarnaast gekoppeld aan een verbeterde vijftraps automaat, maar is ook verkrijgbaar met een manuele zesbak. De nieuwe motorisatie zou zich laten kenmerken door een stillere werking en een verhoogd comfort op de weg, de nieuwe benzinemotor zal in het gamma een alternatief bieden voor de 2.8-liter turbodiesel. Naast de nieuwe motor valt er nog meer nieuws te rapen voor de Wrangler, Jeep introduceert in Brussel namelijk de nieuwe speciale serie Wrangler “Arctic”. Een model dat zich liet inspireren door een winters thema. De wagen wordt uitgerust met specifieke 17″ velgen en exclusieve kleuren en details, waaronder een “Arctic” badge met de beruchte Yeti in de hoofdrol. De versie is zowel met 3.6 benzine als met 2.8 diesel beschikbaar.

Naast de nieuwigheden voor de Wrangler en Grand Cherokee zal natuurlijk ook de Compass op het autosalon te vinden zijn. Het merk vind je terug in Paleis 4 van het autosalon.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...