Autosalon Brussel 2012: Skoda Line-up

Skoda MissionL Concept
Skoda zal op het Autosalon van Brussel te vinden zijn in Paleis 11, de MissionL Concept staat er centraal.

Skoda zal op het Autosalon van Brussel de Skoda MissionL Concept een centrale plaats geven. Het productierijp studiemodel werd voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt en onthult een zesde modelreeks voor het merk, die het geplande productoffensief van het merk inluidt. De wagen krijgt een bijzonder zuivere styling mee met scherp getekende lijnen en 18″ lichtmetalen velgen. Vermoedelijk zal het model zich in de toekomst tussen de Octavia en Superb gaan positioneren. Naast de MissionL Concept is er ook plaats voor de VisionD, dit conceptmodel moet de geëvolueerde vormtaal van het merk duidelijk maken. Verschillende designkenmerken van de VisionD zullen dan ook worden gebruikt voor de volgende generatie Octavia. Met het model lanceerde Skoda ook een nieuw logo, dat vanaf 2012 alle nieuwe modellen van het merk zal sieren. Skoda-liefhebbers kunnen het op het salon voor het eerst komen ontdekken.

Skoda denkt niet alleen aan de vormgeving van de toekomstige modellen, ook de aandrijving van de toekomst krijgt bij Skoda een centrale plaats op het Autosalon. Skoda zal de Octavia Green E-Line voorstellen, een omgebouwde Octavia Combi die aangedreven wordt door een elektromotor met 115 pk en 270 Nm koppel. 0 naar 100 km/u duurt 12 seconden, de topsnelheid bedraagt 135 km/u. Skoda gebruikt het model momenteel vooral om praktijkervaring op te doen met elektrische aandrijving, momenteel rijden reeds tien Octavia’s Green E-Line rond in Tsjechië. Dankzij 26,5 kWh aan Lithim-ioncellen bedraagt het rijbereik van het conceptmodel 150 km.

Naast een blik op de toekomst brengt Skoda ook een Belgische première mee die zeer binnenkort bij de dealers zal staan: de Skoda Citigo. Het kleine stadswagentje dat in samenwerking met de Volkswagen Up! werd ontwikkeld zal begin de zomer van 2012 in Europa zijn intrede maken. De Skoda Citigo is een stadswagen pur sang en biedt op een minimale oppervlakte een maximum aan ruimte voor vier personen. De wagen zal zowel in driedeurs- als in vijfdeursversie te koop zijn en biedt standaard 251 liter kofferruimte. Daarnaast staat ook veiligheid centraal, met voor de bestuurder en passagier vooraan zijairbags en een veiligheidspakket dat ondermeer ‘City Safe Drive’ omvat, waarmee dankzij een noodremfunctie in de stad tot snelheden van 30 km/u automatisch geremd kan worden. Bij de lancering is er keuze tussen twee nieuwe driecilinder benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1-liter en 60 of 75 pk. De zuinigste verbruikt maar 4,5 liter en stoot 105 gram CO2/km uit, later volgt een GreenTec variant met een gemiddeld verbruik van 4,2 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 97 gram/km.

Naast deze nieuwigheden staat Skoda uiteraard ook met haar gebruikelijk gamma in Brussel. Het gaat ondermeer om de Fabia Hatchback en Fabia Combi GreenLine, de Roomster, Yeti, Octavia GreenLine, Superb en Superb Combi. Er valt dus heel wat te ontdekken in Paleis 11 van het autosalon!

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

4 reacties op "Autosalon Brussel 2012: Skoda Line-up"

 1. kristofl 04-01-2012 om 22:30

  Ohnee!! daar is ier weer … die citigo!  Betere naam: de citigoaway!

 2. Phaedros 05-01-2012 om 13:35

  Is het zeker dat de Citigo er zal staan? De Mii schijnt namelijk niet te komen, omdat de Up in eerste instante alle aandacht zou krijgen.

 3. PJS 05-01-2012 om 13:41

  @Phaedros; We kregen het bericht van Skoda België, dus we zijn zeker dat hij er zal staan.

 4. Phaedros 05-01-2012 om 13:56

  Bedankt voor het snelle antwoord!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...