Autosalon Brussel 2012: Land Rover Line-up

Autosalon Brussel 2012 Land Rover Range Rover
Op het autosalon van Brussel vinden we niet enkel het volledige Land Rover-gamma, maar ook de DC100 Concept.

De DC100 Concept moet op termijn de vervanger worden voor de Land Rover Defender, hét icoon van Land Rover. Een icoon vervangen is natuurlijk niet gemakkelijk, dus dient de DC100 vooral om te peilen naar de mening van de huidige klanten van de Defender. Er kunnen dus nog voldoende wijzigingen aan de DC100 aangebracht worden, vooraleer hij in 2015 in productie zou gaan. Het concept ziet er alleszins een stuk moderner uit dan de Defender, maar zou niet raken aan de aloude degelijkheid en terreincapaciteiten van Land Rover’s oudste.

De Defender zelf zal natuurlijk ook op het Brusselse autosalon aanwezig zijn. Hij zal daar bovendien staan met een nieuwe en zuinigere motor. Aan de prestatiecijfers van de motor verandert er niets – het vermogen blijft op 122 pk liggen, het koppel bedraagt 360 Nm – maar dankzij een compactere slagruimte van 2.2 liter, voldoet de koppelrijke motor nu wel aan de Euro V normen. Zijn nul-naar-honderd sprinttijd komt nog steeds neer op 14,7 seconden, zijn topsnelheid werd weliswaar lichtjes opgedreven.

In het gamma van Land Rover vinden we dan nog 2 andere modellen terug: de compacte Land Rover Freelander die zuiniger is dan ooit dankzij het feit dat hij niet langer standaard over vierwielaandrijving beschikt én een start/stop-systeem krijgt en de Land Rover Discovery, Land Rover’s werkpaard dat naast excellente off-road capaciteiten ook over een luxueus interieur beschikt dat over alle mogelijke snufjes beschikt die je je maar kan wensen.

Bij Range Rover vinden we drie modellen terug: de compacte Evoque, de middelgrote Range Rover Sport en de mastodont van het gamma: de Range Rover. De Evoque is een compacte lifestyle-SUV die beschikbaar is als driedeurs en als vijfdeurs model. De Evoque beschikt over een typisch Range Rover interieur dat er subliem uitziet. Onder de motorkap liggen er allemaal viercilinders, in zijn zuinigste uitvoering stoot deze Evoque overigens amper 130 gram CO2 per km uit.

De Range Rover Sport is de kleinere en sportievere versie van de Range Rover. Hij beschikt over ongeveer elk snufje waarover zijn grotere broer beschikt, maar rijdt een stuk sportiever. En dat terwijl hij geen toegevingen doet op gebied van off-road capaciteiten. De instapmotor is een V6-dieselmotor, wie meer kracht wil kan terecht bij een V8-dieselmotor of een V8-benzinemotor. De vermogens variëren tussen 245 pk en 510 pk.

De Range Rover is dan weer een luxebeest dat over terreincapaciteiten beschikt die je omver blazen. Al is de wagen zodanig duur dat je hem naar alle waarschijnlijkheid niet frequent gaat gebruiken om te off-roaden. De Range Rover kan geleverd worden met een fonkelnieuwe 4.4 liter grote V8-dieselmotor die er uiterst goed in slaagt de 2,8 ton wegende mastodont voldoende snel vooruit te doen gaan. Alle luxe die je maar wenst, is aan boord van de Range Rover. Maar daar betaal je natuurlijk ook voor… Wie Land Rover en Range Rover wil bezoeken tijdens het autosalon, zakt best af naar Hal 6. Daar zal het merk terug te vinden zijn naast zustermerk Jaguar.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...