2011 was recordjaar voor autoverkoop in Belgie

Ecopremie Autoverkoop 2011
We kondigden het al enkele dagen voor het jaareinde aan, 2011 was een recordjaar voor de autoverkoop in België!

Uiteindelijk is de teller van het aantal nieuwe inschrijvingen dit jaar op 572.211 gestrand, dat is 4,5% meer dan in 2010, wat ook al een recordjaar was. Door de afschaffing van de ecopremie was december de absolute topmaand dit jaar. In totaal werden in december 48.763 voertuigen ingeschreven, een gigantische stijging als we vergelijken met de 27.454 nieuwe wagens die in december 2010 ingeschreven werden. Traditioneel is december namelijk een erg rustige maand, veel geïnteresseerden stellen hun aankoop dan uit in de hoop een goede korting te krijgen tijdens het Autosalon.

Dat we dat effect dit jaar niet zien heeft alles te maken met de afschaffing van de ecopremie. Met die regeling konden kopers van zuinige wagens met een CO2-uitstoot van minder dan 105 gram/km profiteren van een korting op de factuur van 15%. Tijdens december werden dan ook erg veel stockwagens met zo’n lage CO2-uitstoot verkocht, wie zijn nieuwe wagen nog voor 31 december inschreef kon namelijk nog rekenen op de premie.

Qua merken scoort Volkswagen het best in België, met in totaal 61.904 inschrijvingen en een marktaandeel van 10,82%. Renault volgt echter op de voet met 61.470 ingeschreven wagens en een marktaandeel van 10,74%. Op drie staat Peugeot dat met 48.716 ingeschreven wagens een marktaandeel van 8,51% haalt. Citroën en Opel maken de top 5 volledig. Voor de constructeurs wordt het nu vooral uitkijken naar het autosalon, benieuwd of er nog van een “saloneffect” sprake zal zijn. Febiac verwacht echter dat het verdwijnen van de ecopremie maar een kortstondig effect zal hebben, vooral de gevolgen van de crisis lijken de sector echt zorgen te baren.

Volkswagen Line UP R-Line

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...