Autosalon Brussel 2012: Lancia Line-up

Lancia Flavia Cabrio
Lancia zal op het Autosalon van Brussel te vinden zijn in Paleis 4, liefhebbers kunnen er ondermeer de Flavia Cabrio in avant-première ontdekken.

Het Autosalon van Brussel is een belangrijke periode voor Lancia, het publiek zal er namelijk voor het eerst het nieuwe gamma van het merk kunnen ontdekken. Dat gamma is sinds de samenwerking met Chrysler flink uitgebreid, zo is er voortaan plaats voor een nieuw vlaggenschip bij het merk: de Lancia Thema. Het model is weliswaar meer Amerikaans dan Italiaans, met ondermeer een typische Amerikaanse imposante styling en de keuze voor een Amerikaanse V6 benzine onder de motorkap. Daarnaast is er ook plaats voor Italiaanse verfijning, met ondermeer een Poltrona Frau lederen interieur, een uitstekende V6 MultiJet dieselmotor en een naar Europese standaard aangepaste ophanging. De achterwielaandrijving zorgt daarnaast voor een dynamische toets.

Ook de Lancia Voyager zullen we op het Autosalon van Brussel zien, eveneens een model dat dankzij de hulp van Chrysler op de markt kwam. Hier was Lancia nog een stuk zuiniger met de aanpassingen, zelfs de naam Chrysler Grand Voyager werd niet volledig weggevaagd. Volgens Lancia omwille van de duidelijke band met de donor en de goede naam die de Grand Voyager als eerste MPV in Europa heeft. Onder de motorkap is er plaats voor een 2.8-liter diesel met 163 pk of een 3.6-liter benzine met 283 pk, het interieur biedt plaats aan zeven personen en werd met Italiaans Poltrona Frau leder overtrokken. Innovatief zijn verder het Stow&Go systeem waarmee je de achterbank vlot in de vloer kan klappen en het entertainment-systeem met twee schermen.

In de toekomst komen echter nog meer modellen van Chrysler afkomst, en daarvan zullen we de Lancia Flavia Cabrio in Belgische avant-première te zien krijgen op het autosalon. De Flavia Cabrio werd op basis van de Chrysler 200 Cabrio ontworpen en zou vooral comfortabel afgesteld zijn, binnenin is ook hier plaats voor Poltrona Frau leder, terwijl onder de motorkap momenteel enkel een 2.4-liter benzinemotor met 175 pk te vinden is. Het model zal vanaf juni bij de dealers staan.

Naast de in samenwerking met Chrysler ontwikkelde modellen is er uiteraard ook plaats voor modellen die zuiver van Italiaanse bodem komen. Het gaat ondermeer om de nieuwe Lancia Ypsilon, die in Brussel wordt voorgesteld in een speciale serie Black & Red. De Ypsilon wil een compacte luxewagen zijn en is voortaan standaard met vijf deuren uitgerust. De nieuwe speciale serie Black & Red is beschikbaar in een unieke rode of zwarte kleur, of een combinatie van beide. Ook het interieur krijgt dezelfde kleurencombinatie, terwijl onder de motorkap gekozen kan worden tussen een innovatieve TwinAir met 85 pk, een 1.3 MultiJet diesel met 95 pk of een 1.2 8v benzine met 69 pk. Verder staan ook de Lancia Musa en Lancia Delta op het autosalon van Brussel.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...