Autosalon Brussel 2012: Jaguar Line-up

Jaguar autosalon Brussel 2012
Jaguar zal haar volledig gamma meenemen naar het autosalon van Brussel. En als kers op de taart een Limited Edition voor elk model!

De instapper van het Jaguar-gamma is de Jaguar XF die recentelijk een facelift kreeg. We hebben de wagen uitvoerig getest en komen tot de conclusie dat hij een stuk jonger is dan zijn voorganger, maar nog steeds evenveel luxe heeft binnenin. Zijn nieuwe 2.2-liter grote instapmotor doet zijn werk zeker niet slecht, de achttraps automaat rijdt heerlijk. Wie nood heeft aan meer vermogen kan terecht bij de 3-liter grote dieselmotor die Jaguar aanbiedt. Of zelfs bij een 5-liter grote V8-benzinemotor. Zonder supercharger levert die 385 pk, kies je voor de Jaguar XF-R, dan krijg je wel een supercharger en komt het vermogen neer op 510 pk.

Iets hoger in het gamma vinden we de Jaguar XJ terug, een stijlvolle limousine die moderner is dan ooit tevoren. Aan de buitenkant oogt hij zeer gestroomlijnd. Het interieur wordt uitgevoerd in klassevolle materialen die goed aanvoelen en er ook zo uitzien. Hij is beschikbaar met een 3-liter grote dieselmotor en een 5-liter grote benzinemotor. De diesel levert 275 pk. De benzinemotor is beschikbaar met 2 verschillende vermogens: alweer 385 pk en 510 pk. Aan kracht en luxe geen gebrek dus.

Tenslotte biedt Jaguar ook nog de vernieuwde Jaguar XK aan, een sportieve GT. Standaard wordt dit model met de 385 pk sterke 5-liter V8 geleverd. Wie wat meer kracht wil, schaft de Jaguar XK-R aan, die een vermogen levert van 510 pk. Omdat sportwagens nooit genoeg vermogen kunnen hebben, is er ook nog de XKR-S die maar liefst 550 pk uit zijn motorblok perst en verschillende sportieve koetswerkelementen krijgt. Aan de binnenkant is de XKR-S voorzien van sportstoelen die veel zijdelingse steun bieden.

Jaguar is terug te vinden in Hal 6 van het autosalon. Daar zal elk model uit het gamma terug te vinden zijn. En van elk model daarbovenop nog eens een Limited Edition! Die Limited Editions zijn speciale pakketten waardoor een Jaguar aanschaffen op het autosalon extra voordelig wordt. Afspraak in Hal 6!

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

2 reacties op "Autosalon Brussel 2012: Jaguar Line-up"

  1. TDB 03-01-2012 om 8:49

    Geen Jaguar C-X16 Concept? Jammer 🙁

  2. MRM 03-01-2012 om 11:00

    Héél misschien wel een Jaguar XKR-S Cabrio om het goed te maken 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...