Gerucht: MINI Cargo op komst?

MINI Clubman Cooper SD
Als de geruchten kloppen zou MINI werken aan een zevende model in haar gamma: de MINI Cargo.

De MINI Cargo zou op basis van de 3,96 meter lange Clubman worden gebouwd, maar de achterbank zou verwijderd worden en in de plaats komt een vlakke laadvloer. Zo ontstaat een koffervolume van 930 liter. Daarnaast zouden de achterste zijruiten plaats moeten maken voor een effen vlak, helemaal zoals bij bestelwagens. MINI denkt dat de MINI Cargo ideaal zou zijn voor kleine zelfstandigen en kleine leveringen zoals bloem- pizza- en pakjesbezorgers.

Als alles goed gaat zal MINI de MINI Cargo voorstellen op het Autosalon van Genève, begin maart. Onder de motorkap verwachten we vooral dieselmotoren: we denken daarbij aan de ONE D met 90 pk, de Cooper D met 112 pk of de Cooper SD met 136 pk. Al zouden expressdiensten ook wel gebaat zijn met de John Cooper Works, die over 211 pk beschikt. (Via: A,M&S)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: MINI Cargo op komst?"

  1. TDB 31-12-2011 om 14:06

    Een bestelwagen met het rijgedrag van een MINI… Cool! Natuurlijk blijft het laadvolume naar bestelwagen-normen beperkt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...