Video: Nissan 370Z vs. Renault Megane RS Trophy

Nissan 370Z vs Megane coupe RS Trophy
Fifth Gear zet de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring tegenover de Nissan 370Z.

Het lijkt op het eerste zicht een makkelijk te voorspellen duel. Hoewel de Renault Mégane RS Trophy met zijn rondetijd van 8:07.97 de snelste voorwielaandrijver is op de Nürburgring, lijkt het cijfermatig niet op te kunnen tegen de Nissan 370Z. De RS Trophy beschikt namelijk maar over 265 pk uit een 2-liter grote turbomotor, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u voorbij is in 6 seconden. De Nissan 370Z op zijn beurt beschikt over een 3.7-liter groot V6 blok, goed voor 331 pk en 366 Nm koppel op de achterwielen. Een sprint van 0 naar 100 km/u is dan ook iets sneller voorbij: 5,3 seconden volstaan om het eerste honderdtal te bereiken. Makkelijke klus dus, want ook het gewicht spreekt in het voordeel van de Nissan. Of strooit het natte wegdek roet in het eten?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...