Preview: BMW M3/M4 Coupe

BMW M3 M4 Coupe Render 2014
In 2014 zal BMW de nieuwe BMW M3 Coupé voorstellen, hoewel dat model volgens geruchten wel eens als M4 op de markt gezet zou kunnen worden.

De BMW M4 Coupé zal uiteraard verder bouwen op de komende 4-Reeks die in 2013 gelanceerd zal worden. De M-versie krijgt daarbij allerlei M-designkenmerken, waaronder een bredere spoorbreedte, een M voorbumper, LED koplampen en vier uitlaatpijpen achteraan. Ook het interieur ondergaat dezelfde M-kuur, met sportstoelen, M-logo’s en typische stiksels voor het leder.

Het grootste mysterie blijft wat er onder de motorkap komt, want BMW heeft aangekondigd dat de huidige generatie M3 de laatste zal zijn met een atmosferische V8 onder de motorkap. Volgens de geruchten zal de volgende generatie een zes-in-lijn turbomotor krijgen, al valt ook de komst van een V6 niet uit te sluiten. Het zou in dat geval gaan om een 3.3-liter BiTurbo met 450 pk. Wat er ook van zij, de motor zal standaard gekoppeld worden aan een automaat met dubbele koppeling, maar ook een manuele versnellingsbak zou tot de mogelijkheden behoren. (Foto via: Road&Track)

BMW M3 M4 Coupe Render 2014

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: BMW M3/M4 Coupé"

  1. kristofl 30-12-2011 om 22:43

    Hmm, hij is te veel een sportieve 3, om écht als een apart model gezet te worden. De 5 reeks en 6 reeks verschillen daarentegen wel véél van elkaar, zeker als je de vorige generatie vergelijkt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...