Autosalon Brussel 2012: Toyota Line-up

Toyota Autosalon Brussel 2012
Naast een hele reeks hybrides vinden we ook een wereldpremière op de Brusselse stand van Toyota: de Toyota Land Cruiser.

Toyota is terug te vinden in Hal 8 van het Brusselse Autosalon en zal daar de nieuwe Toyota Land Cruiser V8 in wereldpremière voorstellen. De nieuwe Land Cruiser V8 krijgt vooral visuele opsmuk, het gaat bijvoorbeeld om nieuwe LED-dagrijlichten en een voorbumper met nieuwe mistlichten. Ook de grille kreeg wat aanpassingen. Over de Europese motorisatie is nog niets geweten, meer info krijgen we ongetwijfeld op het autosalon!

Toyota en hybrides zijn intussen ongeveer synoniemen geworden. We vinden dan ook 5 hybride modellen terug op het autosalon. Het meest gekende model is ongetwijfeld de Prius die inmiddels al aan zijn derde generatie toe is. Ook de recentere Auris HSD zal op het autosalon pronken. Zowel de Prius als de Auris krijgen een combinatie van een 1.8 liter grote benzinemotor en een elektromotor onder de motorkap. Beide motoren leveren samen een vermogen van 136 pk. Bij rustig rijden wordt enkel de elektromotor aangesproken, waardoor de uitstoot in de stad soms 0 gram CO2 per km bedraagt. Beide wagens krijgen een CVT-automaat aangemeten die zeer comfortabel is.

Naast die twee hybrides die we intussen al kennen, zal ook de Yaris HSD concept aanwezig zijn, een conceptmodel dat de komst van een hybride Yaris moet inluiden. Die hybride Yaris zal vermoedelijk over een kleinere verbrandingsmotor beschikken dan de Prius en de Auris HSD. De Grand Prius+ is dan weer geen toekomstmuziek, binnenkort komt er namelijk een zevenzits versie van de Prius op de markt, die ook op het autosalon van Brussel te bewonderen valt! Verder zien we ook een Prius die aan het snoer gehangen kan worden: de Prius Plug-in. Dankzij zijn grotere batterijcapaciteit en het feit dat je de wagen thuis kan opladen, wordt zijn gemiddelde CO2-uitstoot beperkt tot 49 gram CO2 per km.

Jammer genoeg kan de sportieve Toyota GT 86 niet aanwezig zijn op het Brusselse autosalon, aangezien de Europese première van dit model plaats zal vinden op het autosalon van Genève. Wel krijgen we de conceptcar te zien, de Toyota FT 86, die zeer nauw aansluit bij het uiteindelijke design van de GT 86. Voor elk wat wils dus, op de stand van Toyota. Afspraak in Hal 8!

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...