Autosalon Brussel 2012: Lexus Line-up

Lexus Autosalon Brussel 2012
Lexus zal de fonkelnieuwe Lexus GS450h voor het eerst aan het Belgische publiek tonen. Ook de CT200h F SPORT is een primeur voor België.

Toen Lexus aankondigde dat het een nieuwe GS zou bouwen, had niemand verwacht dat het uiteindelijke model zo sportief zou worden als het vandaag is. De strakke lijnen doen de wagen dynamisch ogen, iets wat we niet direct gewoon zijn van Lexus. Ook het interieur kreeg een grondige opfrisbeurt en is moderner dan ooit tevoren. Onder de motorkap ligt een V6-benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. Het geheel zorgt voor 343 pk, waardoor een sprint van nul naar honderd in 5,9 seconden kan. Best snel! Het verbruik blijft beperkt tot 5,9 liter per 100 km in theorie, wat de wagen tegelijkertijd ook zuinig maakt.

Wie de Lexus CT200h niet voldoende sportief vindt, kan op het autosalon terecht hij het F SPORT Pack. Dat optioneel pakket zorgt voor wat meer sportieve uitstraling dankzij aanpassingen aan verschillende koetswerkelementen. Ook aan de binnenkant zien we sportieve toetsen terug. Dankzij de sportophanging gaat de CT200h strakker door de bocht dan voorheen. En dat allemaal met een CO2-uitstoot van 94 gram per km.

Van de RX450h komt er een speciale versie mee naar het Brusselse autosalon: de RX450h Allure. Die onderscheidt zich van een andere RX450h door middel van een donkergrijze grille, verdonkerde koplampen en 19″ velgen. De speciale uitrusting krijgt nog enkele andere opties aangemeten, zoals een panoramisch dak en beschermplaten voor- en achteraan. En dat allemaal voor de redelijk gunstige prijs van €59.950.

Naast al het moois dat hierboven vermeld werd, zullen er ook nog enkele andere wagens de stand van Lexus sieren. Naast de F-SPORT versie van de CT200h zal er ook een CT200h Comfort Line staan. De Lexus IS is terug te vinden als IS200d en IS250C. De speciale editie van de RX450h zal pronken naast een standaard versie van de RX. Lexus kan je terugvinden in Hal 8 van het salon.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2012: Lexus Line-up"

  1. PJS 31-12-2011 om 11:05

    Ik kijk al uit naar de eerste ontmoeting met de GS450h!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...