Gelekt: Nieuwe BMW 1-Reeks driedeurs

BMW 1-Reeks Driedeurs facelift
Na de vijfdeurs BMW 1-Reeks komt… Juist, de driedeurs!

De nieuwe BMW 1-Reeks kennen we ondertussen al in zijn vijfdeurs configuratie, maar de versie met drie deuren hadden we nog niet gezien. Dankzij enkele gelekte patenttekeningen krijgen we in ieder geval reeds een beeld van dat model. De driedeurs oogt dankzij een gewijzigde flank iets sportiever, maar verder wijzigde BMW niets aan het model. Voor- en achteraan blijft alles bij het oude.

Ook het motorgamma blijft logischerwijs gelijk aan dat van de vijfdeurs. Het gaat langs benzinezijde om een 116i met 136 pk en een 118i met 170 pk. Langs dieselzijde kan je kiezen voor de nieuwe 2-liter dieselmotoren, het gaat om een 116d met 116 pk, een 118d met 143 pk en een 120d met 184 pk. Er volgt later ook nog een BMW 116d EfficientDynamics Edition met 116 pk uit een 1.6-liter diesel en een CO2-uitstoot van 99 gram/km. Wanneer de driedeurs 1-Reeks onthuld zal worden is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal het autosalon van Genève de primeur krijgen. (Via: jokeforblog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...