2011 wordt recordjaar voor autoverkoop in Belgie

Ecopremie December 2011
Er zijn dit jaar al 568.272 nieuwe wagens ingeschreven, een record!

Het zijn momenteel drukke dagen bij de dealers, want door de afschaffing van de ecopremie vanaf 1 januari 2012 proberen veel mensen nog voor de jaarwisseling een nieuwe wagen met 15% ecopremie in te schrijven. Dat vertaalt zich ook in de inschrijvingscijfers, volgens Febiac werden deze maand tot en met 27 december al 44.824 nieuwe wagen ingeschreven. Een erg hoog cijfer wanneer je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar, toen werden maar 27.454 nieuwe wagens ingeschreven.

Traditioneel is december namelijk een rustige maand, want veel mensen wachten dan met de aankoop van een wagen tot het Autosalon van Brussel in januari. Dit jaar worden echter al grote kortingen gegeven op zuinige wagens voor de start van het salon. Constructeurs willen namelijk graag van hun stocks af alvorens de premie wordt afgeschaft. Het Autosalon van Brussel zal vermoedelijk minder mensen over de vloer krijgen die op zoek zijn naar een uiterst zuinige wagen. Op 2 januari maakt Febiac de definitieve cijfers voor 2011 bekend.

BlueMotion

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...