Autosalon Brussel 2012: Volvo Line-up

Volvo autosalon Brussel 2012
Naast haar volledige gamma neemt Volvo twee speciale modellen mee naar het autosalon: de XC90 en de C70 Inscription.

Volvo toonde al een update van de XC90 op het autosalon van Frankfurt, maar de facelift van de XC90 zal op het autosalon van Brussel voor het eerst voet zetten op Belgische bodem. Veel veranderde er niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant zijn er nieuwe materialen gebruikt die de wagen beter moeten doen aanvoelen. De XC90 is beschikbaar met een benzinemotor die 243 pk levert en met 2 dieselmotoren: de 163 pk sterke D3-motor en de D5-motor met 200 pk.

Verder toont Volvo ons ook nog een speciale editie van de Volvo C70: de Volvo C70 Inscription. Deze special edition van de C70 krijgt een zwarte grille en wordt volledig in het zwart uitgevoerd aan de buitenkant. De wagen staat op 18″ velgen. Om de exclusiviteit hoog te houden, wordt de binnenkant uitgevoerd in het leder. Niet alleen de zetels, ook het dashboard krijgt leder. Op de hoofdsteunen wordt Inscription geborduurd. De beschikbare motoren hebben een vermogen tussen 150 pk en 230 pk, voor ieder wat wils dus.

Verder vinden we ongeveer het gehele gamma van Volvo terug. Dat gamma begint bij de compacte C30 en gaat door tot de S80, een luxesedan. De meest recente modellen in het gamma zijn de Volvo S60 en V60, deze moeten bij Volvo voor verkoopsvolume zorgen. De V60 wordt in Zweden gebouwd, de S60 bij ons in het Gentse. De XC60, V70, XC70 en S80 kregen in het afgelopen jaar een nieuw interieur dat te bewonderen zal zijn in hal 5 van het Brusselse autosalon.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...