Autosalon Brussel 2012: BMW Line-up

BMW 3-Reeks Berline
BMW-liefhebbers zullen tijdens het Autosalon van Brussel verwend worden in Paleis 7, het merk brengt een Europese première mee.

Voor BMW zal de nieuwe 3-Reeks Berline de show stelen op het Autosalon van Brussel. Het model wordt nauwelijks enkele dagen na zijn wereldpremière in Detroit al in Brussel als Europese première voorgesteld. De zesde generatie 3-Reeks is beschikbaar in drie lijnen (Sport, Modern of Luxury) en is 93 mm gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Dat resulteert in meer ruimte binnenin, zowel op de achterbank (+ 15 mm) als in de koffer (+20 liter). Onder de motorkap is er bij de start plaats voor vier motoren, die allen standaard worden voorzien van Start/Stop-systeem. Langs benzinezijde is er de 328i met 245 pk en 350 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Daarnaast vinden we de 335i terug, met 306 pk en 400 Nm koppel, waarmee de 3-Reeks van 0 naar 100 km/u sprint in 5,5 seconden. Maar ook aan de dieselrijders wordt gedacht, instappen kan voorlopig met een 320d EfficientDynamics met 163 pk en een gemiddelde dorst van 4,1 liter/100 km. Verder is er nog een 320d met 184 pk en 380 Nm beschikbaar, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden.

Naast de 3-Reeks vallen er ook nog allerlei Belgische premières te rapen. Blikvanger lijkt ons de Belgische première van de BMW M5, het topmodel uit de 5-Reeks. De nieuwe versie moest het afscheid van de atmosferische V10 dulden, maar krijgt in de plaats een 4.4-liter V8 met twee turbo’s. Dat blok is goed voor 560 pk en 680 Nm koppel, waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden voorbij is. De sprint van 0 naar 200 km/u neemt exact 13 seconden in beslag. De topsnelheid wordt begrensd op 250 km/u, maar wie voor een M Drivers pakket kiest kan dat laten opkrikken tot 305 km/u. De nieuwe M5 is naast verbluffend snel ook verbluffend zuinig, de nieuwe generatie is 30% zuiniger dan zijn voorganger, gemiddeld zou hij met 9,9 liter/100 km genoeg moeten hebben. Naast de BMW M5, maken we ook kennis met enkele nieuwe motorisaties voor de 5-Reeks, het gaat om de 520i en 528i bij de benzinemotoren en een 520d EfficientDynamics langs dieselzijde. Daarnaast toont het merk voor het eerst ook haar hybrideversie van de 5-Reeks: de 5-Reeks ActiveHybrid. Het model beschikt over 340 pk maar verbruikt maar 6,4 liter/100 km dankzij de combinatie van een zes-in-lijn benzinemotor en een elektromotor.

Het is echter niet enkel de 5-Reeks die nieuwe motoren krijgt toebedeeld, ook de Z4 mag in Brussel nieuwe motoren showen. Voortaan zijn twee nieuwe versies beschikbaar: de sDrive20i en sDrive28i. Viercilinder motoren die respectievelijk 184 en 245 pk ontwikkelen. Maar ook daar houdt het niet op, ook de nieuwe 1-Reeks krijgt een Belgisch primeurtje: het merk zal de 116d EfficientDynamics Edition voorstellen in Brussel. Met zijn 116 pk en 260 Nm sprint het model van 0 naar 100 km/u in 10,3 seconden en haalt het een gemiddeld verbruik van 4,3 liter/100 km.

Voor de laatste Belgische premières werpt BMW een blik op de toekomst, het zal in Brussel namelijk de i3 Concept en i8 Concept voorstellen. Twee modellen die de elektrische toekomst van het merk moeten inluiden. Het submerk van BMW zal zijn marktintrede maken in 2013, waarbij de i3 een stadswagen wordt en de i8 een eigentijdse sportwagen. De wagens maken gebruik van koolstofvezel versterkte materialen en aluminium om het gewicht laag te houden. Zo kan de BMW i8 Concept pronken met de prestaties van een sportwagen, het model sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden, terwijl het verbruik op minder dan 3 liter/100 km zou liggen. Verder op de stand kunnen de liefhebbers de nieuwe 6-Reeks Coupé, X1, X3, X5, X6 en 7-Reeks ontdekken.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...