Autosalon Brussel 2012: Volkswagen Line-up

Volkswagen Beetle 2012
Volkswagen pakt uit op het Autosalon van Brussel, er zullen maarliefst 39 modellen op de stand te vinden zijn, de Up! en Beetle zijn de Belgische premières.

Volkswagen zal de bezoekers van het autosalon ontvangen in Paleis 11, het toont er zijn uitgebreid gamma dat start bij de Up! en eindigt bij de Phaeton. De Up! is de nieuwe instapper van het merk, met een kostprijs van minder dan 10.000 euro zal het een groot publiek moeten aanspreken. Een VOLKSwagen in de zuiverste betekenis van het woord dus. De compleet nieuwe compacte stadswagen meet 3,54 meter en is 1,64 meter breed maar biedt het maximum aan ruimte. Het model zal verkocht worden in drie versies: de “Up!” is het instapniveau, de “move Up!” is de meer comfort gerichte versie en de “high up!” is de absolute topversie. Onder de motorkap is er plaats voor twee driecilinder benzinemotoren, met 60 of 75 pk en een gemiddeld verbruik van 4,2 liter/100 km. Beide motoren hebben een cilinderinhoud van 1-liter en stoten minder dan 100 gram CO2 uit per kilometer. Later volgt een aardgasversie met 68 pk en een CO2-uitstoot van 86 g/km. De compacte Up! krijgt ook enkele innovaties, zo is het de eerste compacte wagen met een automatische noodremfunctie voor de stad. Waarmee de wagen tot snelheden van 30 km/u in staat is zelf te remmen en een aanrijding te vermijden.

Ook nieuw en voor het eerst op Belgische bodem is de nieuwe Beetle, een nieuwe interpretatie van de legendarische Kever. Het model is minder vrouwelijk dan voorheen en moet ook sportieve mannen aanspreken. Daarom is de voorruit steiler en oogt de wagen wat platter. Onder de motorkap is plaats voor een 1.2 TSI of 1.6 TDI met 105 pk, een 1.4 TSI met 160 pk of een 2.0 TSI met 200 pk. Het model kan uitgerust worden in drie versies: “Beetle”, “Beetle Design” en “Beetle Sport”, respectievelijk de instap, comfort en sportieve versie van het model. Rockliefhebbers kiezen ongetwijfeld voor het optionele Fender-audiosysteem, de Beetle is de eerst Europese wagen die hiermee kan worden uitgerust.

Naast twee compleet nieuwe modellen is er ook plaats voor enkele belangrijke facelifts. Vooreerst kreeg de Tiguan de nieuwe familiesnuit, enkele nieuwe motoren en daarmee een nog hogere energie-efficiëntie. Zo is er de 2.0 TDI BlueMotion Technology met 110 of 140 pk en een gemiddeld verbruik van 5,3 liter/100 km. De Tiguan is ook erg veelzijdig, met een kofferruimte van 1.510 liter en een maximaal sleepvermogen van 2500 kg (4Motion). Daarnaast kan het model zowel in “wegversie” als “offroadversie” worden gekocht. Maar niet alleen de Tiguan kreeg een facelift, ook de Passat CC mag pronken met zijn nieuwe familiesnuit. De vierdeurscoupé kreeg een technische en optische update en kon sinds zijn lancering al 270.000 personen overtuigen. De prijzen gaan van 30.000 tot 40.000 euro.

De Volkswagen Golf wordt uiteraard niet vergeten op het Autosalon van Brussel. Eerst en vooral is er plaats voor de nieuwe Golf Cabrio, een vierzitter met een stoffen kap die in 9 seconden geopend en gesloten kan worden. De wagen beschikt niet langer over een opzichtige rolbeugel, maar maakt voortaan gebruik van automatisch uitschietende veiligheidsbeugels. De Golf Cabrio positioneert zich onder de Volkswagen Eos, en is dan ook 5.000 euro goedkoper dan dat model. Instappen kan met een 1.2 TSI of een 1.6 TDI met 105 pk. Naast de nieuwe Golf Cabrio is er ook plaats voor toekomstmuziek, Volkswagen toont namelijk een studiemodel met elektromotor op basis van de Golf. De Golf Blue-E-Motion beschikt over een elektromotor met 69 pk en een piekvermogen van 115 pk, het motorkoppel van 270 Nm helpt bij tussensprints. De autonomie kan oplopen tot 150 km, meer dan genoeg om de meeste pendelaars te bedienen. Traag is het model zeker niet, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 11,8 seconden en een topsnelheid van 135 km/u. Daarnaast verliest de kofferruimte maar 75 liter (tot 275 liter) doordat de 30 accumodules verspreid werden in de koffer.

Verder is er op de stand van Volkswagen nog plaats voor de nieuwe Amarok, een volledig Polo-gamma, de Touran, Jetta, Passat, Sharan, Touareg en Phaeton. Ook de commerciële en grotere voertuigen worden niet vergeten: de Caddy, Multivan, California en Caravelle zullen ook op het salon te vinden zijn.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...