Autosalon Brussel 2012: Alfa Romeo Line-up

MiTo TwinAir
Alfa Romeo zal op het Autosalon van Brussel te vinden zijn in hal 4, het merk brengt een Belgische première mee.

Hoewel de meest tot de verbeelding sprekende première de komst van de Alfa Romeo 4C had kunnen zijn, moeten we de Alfisti onder ons teleur stellen. Volgens de laatste berichten zal het model niet op het autosalon van Brussel staan, al hopen we met z’n allen op een onverwachte acte de présence. Wel een zekere Belgische première is de Alfa Romeo MiTo TwinAir, voor het eerst krijgt een Alfa Romeo een tweecilinder onder de motorkap. Het gaat om een versie met 85 pk, goed voor een lage CO2-uitstoot van 98 gram/km. Het model zal geflankeerd worden door de zuinigste dieselversie, een MiTo 1.3 MJet met 85 pk en een CO2-uitstoot van 90 gram/km. De MiTo TCT vult het MiTo-gamma aan, een MiTo uitgerust met een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. De automaat wordt steeds gekoppeld aan een 1.4 MultiAir met 135 pk en moet Alfa Romeo helpen om een groter publiek aan te spreken.

Naast ecologisch verantwoorde Alfa’s is er ook plaats voor meer sportieve varianten op het Autosalon van Brussel. Zo zal de Quadrifoglio Verde Line-up te vinden zijn op het salon. De Alfa Romeo MiTo QV, beschikt over een 1.4 MultiAir met 170 pk, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en een topsnelheid van 220 km/u. De Giulietta QV op zijn beurt krijgt een 1.750 TBi onder de motorkap, de 235 paarden en 340 Newtonmeter zorgen voor indrukwekkende prestaties, 0 naar 100 km/u duurt 6,8 seconden en de topsnelheid ligt op 242 km/u.

Maar de Giulietta is natuurlijk ook aanwezig in andere uitvoeringen. Sterker nog, het volledige motorgamma zal aanwezig zijn op het Autosalon van Brussel. Gaande van een 1.4 TB met 115/120 pk over een 1.4 MultiAir met 163/170 pk tot de twee benzineversies: een 1.6 JTDm met 105 pk en een 2.0 JTDm met 163/170 pk. Verder staat ook de Alfa Romeo 159 op het autosalon van Brussel, hoewel het model uit productie ging is er nog een speciaal geproduceerde reeks modellen beschikbaar. Het gaat om versies met 2.0 JTDm onder de motorkap, goed voor 136 of 163/170 pk, ook de sportieve Ti-uitvoering is beschikbaar.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth
Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Citroën
Dacia
Fiat
Ford
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Mazda
MINI
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Skoda
Subaru
Toyota
Volkswagen
Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...