Onthuld: Audi A1 Quattro – 256 pk en 333 stuks!

Audi A1 Quattro
Audi komt met een topversie voor de Audi A1, de A1 Quattro krijgt 256 pk en een beperkte oplage van 333 stuks.

De geruchten rond de komst van een Audi S1 deden al langer de ronde, het merk uit Ingolstadt lijkt echter niet van plan dat model meteen op de markt te zetten. In de plaats krijgen we echter wel een exclusief topmodel met uiterst sportieve prestaties. De exclusiviteit wordt gegarandeerd door een beperkte oplage van 333 stuks, de sportiviteit begint bij de 2.0 TFSI onder de motorkap. Die levert 256 pk en 350 Nm koppel, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u voorbij is in 5,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 245 km/u. Om steeds grip te hebben werd het blok gekoppeld aan Quattro vierwielaandrijving, tijdens normaal rijden wordt het koppel daarbij naar de vooras gestuurd, bij tractieverlies kan het koppel echter in enkele milliseconden verschoven worden naar de achteras. Alles om een sportief rijgedrag mogelijk te maken.

Ook visueel valt de A1 Quattro op, al is het model duidelijk de productieversie van het A1 Clubsport Quattro Concept van juni dit jaar. De A1 Quattro staat op 18″ velgen in Glacier wit met een turbine design, maar ook het koetswerk krijgt enkele bijzondere kleuren mee. Zo is de A1 Quattro enkel beschikbaar in Glacier wit en wordt het dak uitgevoerd in high-gloss zwart, net als het frame en de lamellen van de single-frame grille. De voorbumper is gespierd, de achterste ruiten getint en achteraan is er plaats voor twee uitlaatpijpen en een diffuser. Ook binnenin vinden we enkele sportieve details, het interieur wordt in het zwart uitgevoerd, terwijl de stoelen en de deuren bedekt worden met Nappa leder en rode contrasterende stiksels. Het instrumentenpaneel heeft enkele opvallende features, waaronder een witte tellernaald, een rode tachometer, het Quattro logo en een kleurenscherm voor de rij-informatie. De A1 Quattro krijgt verder ook een afgeplat sportstuur in leder met contrasterende rode stiksels. De schakelpook werd in Aluminium vervaardigd, maar ook verder in het interieur vinden we verschillende Aluminium accenten. De Audi A1 Quattro zal vanaf midden 2012 te bestellen zijn, het model krijgt meteen een rijke standaarduitrusting. Een basisprijs werd nog niet vrijgegeven.

Lees hier onze rijtest van de Audi A1 1.6 TDI

Deel dit bericht:

3 reacties op "Onthuld: Audi A1 Quattro – 256 pk en 333 stuks!"

  1. claeys 21-12-2011 om 16:56

    Ik vind hem heerlijk…

  2. ML 21-12-2011 om 20:52

    vette velgen !! 

  3. fre23 22-11-2012 om 13:21

    Vandaag een gezien in Genk! Spijtig genoeg te laat om foto’s te trekken 🙁 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...