Autosalon Brussel 2012: Fiat Line-up

Fiat Panda
Fiat zal op het autosalon van Brussel te vinden zijn in hal 4, wat het merk er tentoon stelt lees je in dit artikel.

Eerst en vooral zal er op de Fiat stand plaats zijn voor de nieuwe generatie Panda, een model dat ondertussen is uitgegroeid tot een echt succesmodel voor het merk. In totaal verkocht Fiat namelijk al 6,5 miljoen Panda’s, het succes van het compacte no nonsense stadswagentje staat dus buiten kijf. De nieuwe generatie Panda werd visueel wat opgeleukt en krijgt een hele reeks milieuvriendelijke motoren, waaronder een TwinAir met 85 pk of een 1.3 Multijet met 75 pk. Daarnaast kan de nieuwe op allerlei manieren worden uitgevoerd, zo is er plaats voor drie uitrustingsniveau’s, 10 kleuren, 4 interieurs, enzovoort.

Natuurlijk mag ook het ander succesmodel, de Fiat 500 niet ontbreken in de Fiat Line-up. Specifiek zullen de 500 TwinAir+ en de 500 by Gucci te vinden zijn op het salon. Hoger in het gamma vinden we de facelift van de Punto terug, deze krijgt voor het eerst een TwinAir motor in het motorgamma. Het blokje is met een CO2-uitstoot van 98 g/km uiterst lief voor het milieu. Daarnaast is er ook plaats voor een in België minder bekend model: de Sedici. De compacte SUV heeft een aantal wijzigingen ondergaan aan binnen- en buitenzijde en krijgt een goedkopere instapprijs.

Wie liever een grotere SUV wil kan de nieuwe Freemont ontdekken op het autosalon van Brussel. Specifiek zal het gaan om een versie met vierwielaandrijving en de 2-liter MultiJet met 163 pk onder de motorkap. Deze versie zal enkel met automaat beschikbaar zijn, de Freemont moet met zijn immens ruimteaanbod vooral veelzijdige klanten lokken. Als laatste op het autosalon van Fiat zullen we een nieuwe Trekking versie van de Fiat Qubo kunnen ontdekken, mét Nitro-kit. Het model krijgt een iets ruigere look, om extra inzetbaar te zijn op het onverhard. De Trekking versie krijgt geen vierwielaandrijving, maar combineert de voorwielaandrijving met het Traction+ systeem waarmee hij makkelijker over ruig terrein kan rijden. Bij doorslippende wielen op de aangedreven as remt Traction+ het wiel af zodat de grip kan worden hervonden.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...