Gerucht: Citroen DS1 komt in 2013

Citroen DS Badge
Het DS-gamma breidt in ijltempo uit, na de DS3 volgden snel de DS4 en DS5. Nu wil het merk ook naar onder toe haar DS-gamma uitbreiden met de DS1.

Waar de DS3 zich als concurrent voor de MINI en Audi A1 positioneert, wil de DS1 een concurrent worden voor de Fiat 500. Het instap DS-model zal op basis van de volgende generatie C1 worden gebouwd en zou 3,6 meter lang worden. Qua design mogen we een gelijkaardige styling als het huidige DS-gamma verwachten, het gaat ondermeer om een prominente grille, opvallende B-pilaren, een kwaliteitsvol interieur en een digitaal instrumentenpaneel.

Onder de motorkap komen verschillende driecilinder motoren van BMW-makelij, de benzineversies zouden vermogens tussen 68 en 100 pk hebben, terwijl er bij de dieselmotoren enkel een versie met 70 pk zal kunnen gekozen worden. Volgens de geruchten zou er later ook plaats zijn voor een GTi-variant, die krijgt 130 pk. De Citroën DS1 Concept zou gelanceerd worden op het autosalon van Genève, begin maart, het productiemodel mogen we in 2013 verwachten.

Impressie Citroën DS1

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gerucht: Citroën DS1 komt in 2013"

 1. BART-PJ 19-12-2011 om 16:24

  Hej,
  Allemaal goed en wel maar hoe zou ’t zitten met de DS2
  op basis van de Révolte-concept met knipoog(je) naar de 2PK ?
  grtn & m’n beste wensen met jullie site en 2012 

 2. MRM 19-12-2011 om 18:16

  Die moet er inderdaad nog komen. Volgend jaar zou dat zijn. Wie weet iets voor op het autosalon van Genève. Of Citroën zou de lanceerplaats al in het Oosten moeten zoeken…
  http://www.groenlicht.be/2011/03/14/citroen-ds2-op-basis-van-citroen-revolte-in-2012/ 

  Beste wensen! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...