Europese premiere: Porsche 911 Cabrio in Brussel

Porsche 911 Cabrio
Last minute beslist Porsche de 911 Cabrio mee te brengen naar Brussel.

Hoewel de line-up voor het autosalon van Brussel reeds opgesteld was, vond Porsche nog een last minute Europese première: de Porsche 911 Carrera Cabrio 2S. Naast de coupé krijgen we dus ook de dakloze variant van de nieuwe elfer in Paleis 12 te zien. Enkel de krachtige S-versie, maar daar malen we natuurlijk niet om.

De nieuwe Porsche 911 Cabrio ziet er niet enkel uitstekend uit, het rijden ging er ten opzichte van de 997 een stuk op vooruit. Veelvuldig gebruik van magnesium zorgde ervoor dat de 991 Cabrio een stuk lichter is, zodat de dakloze variant niet alleen sportiever werd, maar ook zuiniger. Minder dan 10 liter per 100 km is voor een supercar een puike prestatie, zeker gecombineerd met een sprint van 0-100 km/u in slechts 4,7 seconden.

Achteraan ligt net als in de coupé een 3.8-liter zescilinder boxermotor die 400 pk levert, de 911 Carrera Cabrio moet het doen met de 3.4-liter flat six en 350 pk. Schakelen gebeurt via een manuele zevenbak of de optionele PDK-transmissie. Prijzen voor de 911 Carrera Cabrio 2S beginnen vanaf 118.096 euro, de Carrera Cabrio is er vanaf 103.455 euro.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...