Komt de V12 Vantage Roadster naar Geneve?

Aston Martin V12 Vantage
Kennen jullie de V12 Vantage nog? De monsterlijke V12 versie van de V8 Vantage? Binnenkort komt daar nog een V12 Roadster bij.

De Aston Martin V12 Vantage is al sinds 2009 leverbaar, de krachtige broer van de V8 Vantage beschikt over een 6-liter grote V12 met 517 pk en 570 Nm koppel. Daarmee sprint de V12 van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 305 km/u. Maar mooie liedjes duren niet lang, gezien de beperkte oplage van 1.000 stuks is de levenscyclus van de V12 Vantage bijna ten einde. Daarom hebben de Britten besloten met een Roadster versie te komen, die zou in productie gaan zodra de laatste Coupé is geproduceerd.

Ten opzichte van de V8 Vantage krijgt de V12 Vantage enkele visuele aanpassingen. Het gaat ondermeer om een aangepaste voorbumper met grotere luchtinlaten, sideskirts, nieuwe vijfspaaks velgen en ventilatiegaten in de motorkap. Achteraan is er verder plaats voor een grotere spoiler, een diffuser, twee uitlaatpijpen en doorzichtige achterlichten. Door de koetswerkverstevigingen die de Roadsterversie nodig zal hebben mogen we wel een hoger gewicht verwachten. Hierdoor zou de V12 Vantage Roadster in 4,5 seconden naar 100 km/u sprinten, maar het bulderende motorgeluid die dankzij het open dak vlot de oren zal bereiken maakt veel goed.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...