Eterniti wil een supercar in het gamma

Eterniti Supercar
Eterniti Motors geeft de Hemera een update en toont enkele schetsen van een nieuw project.

In Frankfurt deed Eterniti Motors haar intrede met de Hemera, als het ware een gepimpte Porsche Cayenne. Volledig correct is het niet, maar dat Eterniti de Cayenne als donorauto gebruikte, kan het Britse merk niet achter kannen of kruiken steken. Om een concurrent te vormen voor de Maserati Kubang en mogelijke Bentley SUV, zijn de gelijkenissen echter iets te groot, zeker gezien het prijskaartje van €177.450.

Daarom besliste Eterniti de Hemera reeds een kleine update te geven, met een nieuwe neus en exclusieve koplampen. Veel maakt het echter niet uit, onze ogen bemerken nog steeds een flinke dosis Cayenne. Hoe dan ook, onder de motorkap komen zo’n 100 paarden meer dan in een Cayenne Turbo: een 4.8-liter V8 zal hoogstwaarschijnlijk 608 pk uitpersen, goed voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 4,5 seconden. De topsnelheid van de SUV bedraagt 290 km/u.

Naast de Hemera heeft Eterniti plannen voor een supercar, opnieuw gebaseerd op een donorauto. Welke dat ditmaal is, wilde Eterniti nog niet kwijt. De motor komt hoe dan ook in het midden of achterin. Misschien een Ferrari of een Lamborghini? Of opnieuw een Porsche? Details zijn voorlopig schaars, maar het bedrijf gooide reeds enkele schetsen het net op. We verwachten een prominente grille, een zeer vlakke voorruit en uniek gestijlde deuren.

Auto’s baseren op donorauto’s is niet meteen de meest originele strategie, maar in het oosten zou deze naar verluidt haar vruchten kunnen afwerpen. De productieklare Hemera zal dan ook in Bejing onthuld worden. Wanneer we meer te weten krijgen over de supercar is minder duidelijk. (Via: WCF)

Eterniti Supercar

Eterniti Hemera

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...