Autosalon Brussel 2012: Porsche Line-up

Porsche 911 (991)
Dromen mag, Porsche maakt van het Autosalon van Brussel gebruik om de nieuwe Porsche 911 Carrera voor te stellen.

Porsche trekt zijn stand op in paleis 12 van het Autosalon van Brussel, daar zal het van de gelegenheid gebruik maken om de nieuwe 911 Carrera (991) voor te stellen. De zevende generatie 911 is namelijk jonger dan ooit: de nieuw 911 krijgt een laag en langgerekt silhouet maar blijft trouw aan de tijdloze lijn die we te danken hebben aan Ferdinand Porsche. De 911 geldt als nooit te voren als de referentie in zijn klasse, de nieuwe 911 Carrera en 911 Carrera S leggen de lat op het vlak van prestaties en efficiënte nog een stuk hoger. Beide versies zullen op het autosalon te zien zijn, de eerste krijgt een 3.4-liter met 350 pk, de Carrera S een 3.8-liter met 400 pk. Beide worden ze gekoppeld aan een PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling of een manuele zevenbak. De Carrera S sprint van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden, terwijl de CO2-uitstoot voor het eerst beneden de 200 gram/km blijft.

UPDATE: Maar er is meer, Porsche heeft last minute beslist om ook de 911 Cabrio een Europese première te gunnen, daarover lees je alles in dit artikel.

Naast de 911 is er ook plaats voor twee lichte modellen: de Boxster Spyder en Cayman R. Met een gewicht van slechts 1.275 kg is de Boxster Spyder het lichtste model uit het hele Porsche-gamma. Dankzij zijn centraal geplaatste motor van 320 pk doet hij ondermeer terugdenken aan de legendarische 550 Spyder. Met Chrono Pack en PDK-versnellingsbak is de Boxster Spyder in staat van 0 naar 100 km/u te sprinten in 4,8 seconden. Maar naast de Boxster Spyder is er ook plaats voor de Cayman R, een gepeperde versie van de Cayman S. De Cayman R is namelijk 55 kg lichter en 10 pk krachtiger dan de Cayman S en werd enkel met het oog op rijdynamiek ontwikkeld. Een precieze rijervaring wordt dan ook gekoppeld aan sterke prestatiecijfers: de sprint van 0 naar 100 km/u duurt met de Cayman R maar 4,7 seconden.

Van lichtgewicht naar zwaargewicht, want ook voor grote luxewagens is er bij Porsche plaats op het Autosalon van Brussel. Vooreerst gaat het om de Porsche Cayenne, een model dat is uitgegroeid tot de meest verkochte Porsche in België en 50% van de Porsche-verkoop vertegenwoordigt. Hij zal op het Autosalon van Brussel tentoongesteld worden als Cayenne Diesel en Turbo. De Diesel beschikt over een 3-liter V6, met voortaan 245 pk (+ 5 pk) en een lage dorst van 7,2 liter/100 km. De Cayenne Turbo beschikt op zijn beurt over een 4,8-liter V8-twinturbomotor met 500 pk, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden.

Naast de Cayenne is er ook plaats voor twee versies van de Porsche Panamera, die wordt als Panamera Diesel en Panamera S Hybrid voorgesteld op het Autosalon van Brussel. De Panamera Diesel wordt gepositioneerd als echte kilometervreter, dankzij een tank van 80 liter heeft hij namelijk een rijbereik van 1.200 km. De 3-liter diesel is goed voor een vermogen van 250 pk en 550 Nm koppel, tussenspurts of bergpassen zijn dus geen enkel probleem. Dankzij optioneel beschikbare banden met een verlaagde rolweerstand is hij in staat slechts 6,3 liter diesel per 100 km te verbruiken, goed voor een CO2-uitstoot van 167 g/km. De Panamera S Hybrid doet het qua CO2-uitstoot nog beter, hoewel de 3-liter V6 hier 333 pk levert helpt een elektromotor van 47 pk het verbruik laag te houden. Gemiddeld heeft de Panamera S Hybrid 6,8 liter/100 km nodig, omgerekend goed voor een CO2-uitstoot van 159 g/km. De prestaties blijven echter Porsche waardig, 0 naar 100 km/u duurt 6 seconden, de topsnelheid bedraagt 270 km/u.

Voor het eerst verhuist Porsche van de Patio naar Paleis 12 op het Autosalon van Brussel. Het merk heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor een compleet nieuw design te voorzien voor haar grotere stand. Het design van de nieuwe stand zal binnenkort worden toegelicht op een speciaal ontwikkelde website, die zal binnenkort te bekijken zijn via de website van Porsche. Naast de nieuwe Porsche 911 (991) zal trouwens ook de uittredende 997 nog op het salon te vinden zijn, de 911 (997) Carrera 4 GTS en 911 (997) Turbo S Cabriolet maken ook hun opwachting.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...