Autosalon Brussel 2012: Renault Line-up

Renault Fluence ZE autosalon Brussel 2012
Het gebeurt niet vaak, maar soms vinden we op het autosalon van Brussel een wereldpremière terug. Renault neemt de nieuwe Scénic mee!

De nieuwe Renault Scénic gaat in 2 verschillende uitvoeringen in wereldpremière op de Belgische beursvloer: als Scénic en als Grand Scénic. Dankzij een facelift beschikt de nieuwe Scénic over een verfriste snuit en dankzij nieuwe motoren is hij zuiniger dan ooit tevoren. De Energy dCi 110 motor verbruikt bijvoorbeeld slechts 4,1 liter diesel per 100 km. Zijn CO2-uitstoot van 104 gram per km is uiterst laag.

Ook de Renault Twingo kreeg onlangs een opfrisbeurt en staat op het autosalon van Brussel. We konden het model eerder al bewonderen op andere autoshows en zullen er zelfs mee rijden voor het autosalon haar deuren opent. Hou GroenLicht dus in de gaten voor meer info! We kunnen alleszins al verklappen dat de Twingo er jeugdiger uitziet dan zijn reeds jeugdige voorganger dankzij nieuwe koplampen en achterlichten. Dankzij zijn CO2-uitstoot van 85 gram per km voor de meest compacte dieselmotor en 102 gram voor de meest zuinige benzinemotor is zijn impact op het milieu gering.

Verder staat Renault ook met een speciale serie van de Renault Mégane Coupé Cabriolet in Brussel: de Renault Mégane CC Floride. Dit model wordt iets luxueuzer aangekleed dan een standaard Mégane CC. Renault brengt daarnaast drie conceptcars mee naar haar beursstand. We krijgen de Rspace, de Frendzy en de Zoé Preview te zien. Op die manier krijgen we ook een idee wat de toekomst voor Renault zal bieden.

Renault lanceert ook de Fluence ZE en de Kangoo ZE op het autosalon en is daarmee het eerste merk dat 2 elektrische modellen aanbiedt op Belgische bodem. We hebben het genoegen gekregen beide wagens eerder te mogen rijden. Op de beperkte actieradius na, konden we niet direct grote nadelen ontdekken. Wie de wagens zelf wil ontdekken kan dat op 10 minuten van het salon verwijderd. Daar ligt een testparcours. Inschrijven kan via de website van Renault.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...