Video: Porsche in Le Mans – jaren ’70+’80

Porsche Le Mans '80
Porsche haalt mooie herinneringen naar boven met een kleine Le Mans compilatievideo.

In 2014 keert Porsche terug naar Le Mans en wanneer ze dat doen, zal het met slechts één doel zijn: de algemene overwinning. Overwinnen in een klasse kan leuk zijn, maar als puntje bij paaltje komt, zijn het enkel de volledige winnaars die absolute glorie behalen. Porsche zal met een flink staaltje techniek mogen komen om het de Audi en Peugeot diesels moeilijk te maken, maar het is een uitdaging die Porsche met plezier aangaat.

Met enkele video’s blikt Porsche nostalgisch terug naar de jaren van glorie. In 1970 haalde Porsche haar eerste overwinning met de 917 en deed dat over het jaar nadien. Bij de overwinningen in ’75 en ’76 zat niemand minder dan ons eigenste Jacky Ickx aan het stuur van de 936. Maar ook in ’79 won het merk uit Zuffenhausen. De jaren ’80 waren minstens even succesvol. Met 7 overwinningen in 10 jaar domineerde Porsche de 24-uren van Le Mans. Legendarische piloten en legendarische wagens waren de sleutel naar dat succes. 2014 is nog niet voor meteen, maar dat het Porsche menens is, behoeft geen uitleg meer.

Jaren ’70

Jaren ’80

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...