Autosalon Brussel 2012: Citroen Line-up

Citroen DS5 autosalon
Citroën toont de DS5 voor het eerst in België. Verder is er ook nog een wereldpremière met de introductie van de Hydractive III+ ophanging.

De DS-lijn van Citroën is duidelijk een schot in de roos. Van de DS3 wisselden er al 135.000 exemplaren van eigenaar, de Citroën DS4, die een jaar later geïntroduceerd werd, ging al 30.000 maal over de toonbank. Tijd dus voor Citroën om ook de Citroën DS5 op de Belgische markt te introduceren. Het nieuwe vlaggenschip van de DS-lijn beschikt niet enkel over extravagante looks, maar is dankzij zijn hybride aandrijving zuinig en krachtig tegelijkertijd. Want een CO2-uitstoot van 99 gram per km in combinatie met 200 pk zien we niet elke dag.

Citroën gaat door met milieuvriendelijke modellen en toont onder meer de Citroën C3 eHDi die 87 gram CO2 uitstoot. Verder is ook de Citroën C-Zero te bewonderen, de compleet elektrische wagen van Citroën. Voor wie milieuvriendelijkheid van minder belang is, voorziet Citroën de DS3 WRC. Dat racemodel wordt door een 1.6 liter grote turbomotor aangedreven en beschikt over vierwielaandrijving.

Citroën staat gekend om haar Hydractive ophanging. België krijgt de eer om de nieuwste versie van die technologie te verwelkomen. De Hydractive III+ ophanging beschikt over 2 standen om de stijfheid en schokdemping te regelen. De ophanging wordt in real-time aangepast bij de C5. Wie de C6 kiest krijgt een continu variabele en gerobotiseerde schokdemping die hem nog comfortabeler maakt dan de C5. De Sport-modus zorgt bij beide modellen voor een sportiever weggedrag.

Citroën zorgt voor een wereldpremière en neemt de fonkelnieuwe Citroën C1 mee naar het autosalon. Het compacte wagentje kreeg een facelift waardoor hij er frisser uitziet en nog even in de showroom kan staan. Aan de voorkant heeft hij LED-dagrijlichten gekregen en zien we dat zijn logo op een andere manier in de grille verwerkt werd. De instapmotor is een 1.0 liter grote benzinemotor die 68 pk levert. Meer details volgen nog. Citroën is terug te vinden in Hal 6 van het salon.

Autosalon Brussel 2012

Alle Praktische informatie + Salonplan
Alle Premières

Line-up per merk:
Abarth

Alfa Romeo

Audi

Bentley

BMW

Citroën

Dacia

Fiat

Ford

Hyundai
Jaguar

Jeep

Kia

Lamborghini

Lancia

Land Rover

Lexus

Mazda

MINI

Nissan
Opel

Peugeot

Porsche

Renault

Skoda

Subaru

Toyota

Volkswagen

Volvo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...