Lotus toont een glimp van haar nieuwe V8

Lotus Esprit V8
Lotus gunt ons een eerste blik op de nieuwe V8-motor die de ingenieurs achter de schermen ontwikkelen.

Enige tijd geleden besliste Lotus haar eigen motor te ontwikkelen voor de nieuwe Esprit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de Lotus Evora, die het motorblok van een Toyota Camry gebruikt. Lotus beschrijft de motor als iets compleet nieuws, iets wat niemand tot nu toe gedaan heeft. De V8-motor zou naar geruchten 4.8 liter groot worden, slechts 170 kg wegen en tot 570 pk produceren.

Motoren ontwikkelen kost natuurlijk geld, maar dat werd enigszins vrijgemaakt door het uitstellen van andere projecten. Toch wordt het stilaan hoogtijd voor een nieuwe Lotus die de ambities van Parijs 2010 kracht bijzet. Of Lotus zelf koos tot het ontwikkelen van de motor of hiertoe verplicht werd wegens een niet meewerkend Toyota is moeilijk te achterhalen, maar volgens Lotus is het natuurlijk een bewuste keuze. CEO Dany Bahar formuleert het als volgt:

To take a decision to design your own engine is a big decision, a brave decision and we’ve taken that decision.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...