Alle details: Nieuwe Mercedes SL

Nieuwe Mercedes SL 2012
Op het autosalon van Detroit komt Mercedes met de nieuwe SL, dankzij een aluminium carrosserie is de Sport Leicht 140 kg lichter dan zijn voorganger.

Mercedes wil met de nieuwe SL resoluut een laag gewicht als hoofdthema, de nieuwe SL is dan ook 140 kilogram lichter dan zijn voorganger. Niet dat het merk daarvoor op comfort en ruimte heeft bespaard, de nieuwe SL is namelijk 50 millimeter langer en 57 millimeter breder geworden. Het lagere gewicht kwam echter tot stand dankzij het gebruik van aluminium voor ondermeer de deuren en de motorkap en koolstofvezel versterkt staal voor de kofferklep.

Bij de lancering zal je de Mercedes SL in twee versies kunnen kopen: de SL350 en SL500. De SL350 maakt gebruik van een 3.5-liter V6 met 306 pk en 370 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Het verbruik blijft ondermeer dankzij een Start/Stop-systeem binnen de perken, de SL350 heeft genoeg met 6,8 liter/100 km. De SL500 op zijn beurt heeft een 4.7-liter V8 onder de motorkap liggen, goed voor 435 pk en 700 Nm koppel. Hiermee sprint de SL500 van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden. Beide motoren worden gekoppeld aan een automatische zevenbak, de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u.

De Mercedes SL beschikt over een hardtop die in 20 seconden opent of sluit. Wie wil kan het hardtop dak volledig in glas laten uitvoeren, om zo een panoramisch zonnedak te bekomen. Optioneel kies je ook voor “Magic Sky Control”, waarmee de bestuurder de lichtdoorlaatbaarheid van het glazen dak zelf regelen. Verder wordt de SL ook met Airscarf uitgerust, een systeem waarmee onder de hoofdsteunen warme lucht geblazen kan worden, ideaal bij fris cabrioweer. Compleet nieuw is echter het “Magic Vision Control”, een systeem waarmee de automatische ruitenwissers nog beter geregeld kunnen worden.

De nieuwe Mercedes SL kan al vanaf 15 december worden besteld, in Duitsland start de SL350 bij 93.534 euro, de SL500 moet minstens 117.096 euro opbrengen. Wie snel beslist kan voor de “Edition 1″ kiezen, een lanceringspakket dat het Panoramadak, AMG Styling, Sportophanging, 19” AMG-velgen, Nappaleder, Airscarf, verwarmde stoelen, elektrisch windscherm, sfeerverlichting en Harman/Kardon geluid combineert en voor 19.028 euro bovenop de basisprijs, daarnaast krijg je er ook nog een unieke grijze lakkleur “designo crystal silver magno” bovenop.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Alle details: Nieuwe Mercedes SL"

  1. Wolf 14-12-2011 om 17:16

    Vind de vorige toch echt mooier. Vooral de achterkant valt tegen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...