Officiele foto’s: Nieuwe Mercedes SL

Gelekt Nieuwe Mercedes SL 2012
Na de gelekte brochurefoto’s lekten nu ook een hele reeks officiële foto’s van de nieuwe Mercedes SL.

Eerder vandaag konden we jullie al een reeks brochurefoto’s van de nieuwe Mercedes SL tonen, nu lekte een hele set foto’s van in totaal 34 foto’s op het internet. Visueel vallen vooral de erg grote en vreemd gevormde koplampen op. Verder zien we een dikke grille die lijkt geïnspireerd door de Mercedes SLS, zijdelingse luchtinlaten en waaiervormige achterlichten. Het interieur op zijn beurt kreeg allerlei SLS-invloeden, met ronde ventilatiemonden en een gelijkaardige vormgeving voor ondermeer de middenconsole en de wijzerplaten. De nieuwe Mercedes SL krijgt ook AIRSCARF mee, een systeem waarmee hete lucht in je nek geblazen kan worden, lekker bij fris cabrioweer.

Op technisch vlak wordt de nieuwe Mercedes SL 140 kg lichter dan zijn voorganger, mede dankzij een nieuwe aluminium carrosserie. Onder de motorkap verwachten we geen grote wijzigingen, met een motorgamma tussen 230 en 525 pk. Op vlak van technische innovaties zal het revolutionaire Magic Sky Control vermoedelijk de overstap maken van de SLK, een systeem waarmee je de lichtdoorlaatbaarheid van het panoramisch zonnedak kan regelen. Gezien het tempo van de gelekte foto’s vermoeden we dat Mercedes erg snel met officiële informatie naar buiten zal komen, de première is sowieso gepland voor het autosalon van Detroit, begin januari. (Via: Germancarforum)

UPDATE: Lees hier alle officiële details over de nieuwe Mercedes SL.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officiële foto’s: Nieuwe Mercedes SL"

  1. MRM 14-12-2011 om 11:31

    Op het eerste zicht ziet de SL er goedkoper uit dan de SLK. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...