Gelekt: Nieuwe Mercedes SL

Mercedes SL Brochure
De nieuwe Mercedes SL is op komst, de eerste brochurefoto’s lekten op het internet.

Op de gelekte brochurefoto’s zien we alvast dat de nieuwe SL grote koplampen krijgt, samen met een dikke grille die lijkt te verwijzen naar de Mercedes SLS. Ook in zijaanzicht herkennen we SLS-kenmerken, terwijl achteraan plaats is voor achterlichten in waaiervorm. Ook het interieur lijkt verder te bouwen op wat het merk met de SLS heeft uitgetekend, zo herkennen we de ronde ventilatiemonden en dezelfde vormgeving voor de middenconsole. De nieuwe Mercedes SL krijgt ook AIRSCARF mee, een systeem waarmee hete lucht in je nek geblazen kan worden, lekker bij fris cabrioweer.

Op technisch vlak wordt de nieuwe Mercedes SL 140 kg lichter dan zijn voorganger, mede dankzij een nieuwe aluminium carrosserie. Onder de motorkap verwachten we geen grote wijzigingen, instappen kan nog steeds met de SL300, goed voor 230 pk. Verder is er de SL350, die beschikt over een 3.5-liter V6, goed voor 311 pk en 360 Nm koppel. De SL500 op zijn beurt beschikt over een V8 en zorgt voor 382 pk. Later volgt uiteraard een SL63 AMG, met 525 pk. Op vlak van technische innovaties zal het revolutionaire Magic Sky Control vermoedelijk zijn overstap maken van SLK naar SL, een systeem waarmee je de lichtdoorlaatbaarheid van het panoramisch zonnedak kan regelen. Meer informatie volgt ongetwijfeld binnenkort, de première van de SL zal vermoedelijk op het autosalon van Detroit plaatsvinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...