Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster is klaar

Impressie Lamborghini LP700-4 Aventador Roadster
Volgens insiders is Lamborghini reeds klaar met de Roadsterversie van de Aventador, de onthullingsdatum is echter nog onzeker.

Dat ze bij Lamborghini niet stilzitten mag duidelijk zijn, na de lancering van de Aventador in Genève vorig jaar, heeft het merk meteen de stier koe bij de horens gevat en ook de Roadster klaar gestoomd. Volgens insiders ziet de Roadsterversie er nog spannender uit dan de Coupé, een eerste impressiefoto toont alvast wat we mogen verwachten.

Onder de motorkap van de LP700-4 Roadster is plaats voor een V12-motor met 700 pk en 690 Nm koppel. Daarmee zal deze iets trager dan de Coupé naar 100 km/u sprinten, aangezien het gewicht zal toenemen door de allerlei koetswerkverstevigingen. Een sprint van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 3 tellen moet echter tot de mogelijkheden behoren. Over de lanceringsdatum van de Roadster bestaat nogal wat onenigheid. Aangezien het model klaar is zou het al op het autosalon van Genève getoond kunnen worden, maar aangezien de wachtrijen voor de Coupé nog te groot zijn lijkt dat niet helemaal opportuun. Een voorstelling op het autosalon van Parijs, begin oktober, lijkt dus realistischer. (Via: TeamSpeed)

Impressie Lamborghini LP700-4 Aventador Roadster 1

Deel dit bericht:

3 reacties op "Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster is klaar"

 1. BNNY 12-12-2011 om 11:26

  Parijs is misschien zelfs nog wat te vroeg me dunkt.. Het prototype van de dakloze 599 variant stond al minstens anderhalf jaar te blinken in Sant’Agata alvorens ze er het GTO motorblok inlepelden. Prachtige productontwikkeling en planning daarginds!

 2. PJS 12-12-2011 om 12:07

  @BNNY; stond de Aperta waarlijk in Sant Agata? 😉

  ik dacht eerder Maranello…

 3. BNNY 12-12-2011 om 12:23

  Ferrari en Lamborghini, het lijkt soms (te) eenvoudig om ze uit elkaar te houden.. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...