Officieel: BMW 6-Reeks Gran Coupe

BMW 6-Reeks Gran Coupe
Beter laat dan nooit? Met de 6-Reeks Gran Coupé komt BMW voor het eerst met een vierdeurscoupé op de markt.

Hoewel Mercedes al in 2004 met de CLS op de proppen kwam, waren ze bij BMW duidelijk niet haastig om een concurrent voor de CLS op de markt te zetten. Zo erg zelfs dat ondermeer Porsche en Audi al even in dezelfde visvijver vissen. Daar komt nu echter verandering in, want BMW zal op het autosalon van Detroit de BMW 6-Reeks Gran Coupé voorstellen, een vierdeurs coupé die qua design mooi aansluit bij de 6-Reeks Coupé.

Qua ruimte gaat de Gran Coupé uiteraard een stuk verder dan de tweedeurs variant, zo is zowel de lengte als de wielbasis met 11 centimeter gegroeid tot iets meer dan 5 meter en een wielbasis van 2,97 meter. Die extra ruimte wordt voornamelijk gebruikt om meer beenruimte op de achterbank te creëren. De BMW 6-Reeks Gran Coupé is een 4+1 zitter en heeft een kofferruimte van 460 liter die door de achterbank neer te klappen makkelijk uitgebreid kan worden tot 1.265 liter.

Bij de lancering is er keuze tussen drie verschillende motoren, instappen doe je met een 640d Gran Coupé. Deze 3-liter zes-in-lijn diesel beschikt over 313 pk en 630 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Indrukwekkender echter is het lage opgegeven verbruik, volgens BMW zou de 640d genoeg hebben aan 5,7 liter/100 km. Wie liever voor een benzinemotor kiest kan kiezen voor de 640i Gran Coupé, deze beschikt eveneens over zes cilinders en zorgt voor 320 pk en 450 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u is hiermee eveneens voorbij in 5,4 seconden en ook de topsnelheid werd hier tot 250 km/u beperkt. Het gemiddeld verbruik ligt met 7,9 liter/100 km echter iets hoger. Bij de lancering is de 650i de topmotor, de 4,4-liter V8 zorgt voor 450 pk en 650 Nm koppel en kan de sprint naar 100 km/u in 4,6 seconden klaren. De topsnelheid is ook hier begrensd op 250 km/u. Alle modellen krijgen standaard een achttraps automaat aangemeten, de 650i kan optioneel ook van xDrive vierwielaandrijving worden voorzien.

Net als alle BMW modellen kan de 6-Reeks Gran Coupé volledig volgestouwd worden met opties, gaande van veiligheidsopties tot een B&O audiosysteem. Bij de start is daarnaast ook plaats voor een M Sportpakket, waarmee je de 6-Reeks Gran Coupé extra sportief kan aankleden. Het pakket omvat ondermeer een M aerodynamica pakket met aangepaste voorbumper, zijschorten en achterpartij. Daarnaast zorgt het pakket voor uitlaatpijpen in zwart chroom, zwarte remklauwen, LED mistlichten, een sportuitlaat voor de 650i en 19″ of 20″ lichtmetaal met M dubbelspaaks design. Ook in het interieur worden sportieve accenten voorzien, zo is er plaats voor sportstoelen met blauw contrasterend stiksel, een M lederen stuurwiel met schakelflippers, aluminium hexagonale inlegplaatjes en allerlei obligate M-logo’s. Ook voor wie zijn 6-Reeks Gran Coupé graag iets persoonlijker aankleed zijn er mogelijkheden, via het BMW Individual programma kunnen klanten zo goed als elk detail aan de Gran Coupé zelf samenstellen.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Officieel: BMW 6-Reeks Gran Coupé"

 1. ixke 11-12-2011 om 16:14

  mooi masjien …
  als je bovendien ook nog ziet hoever (lees “indrukwekkend”) BMW het dieselplezier wil drijven (gepaard gaande met een mussendorst) …
  doet me terugdenken aan mijn 524td (die eerste modellen, jaaaaren geleden, toen ook een gigantische stap vooruit op dieselgebied)
  doe gerust verder BMW
  helaas is dat moois hier bij ons in Brazilië NIET beschikbaar (de braziliaanse overheid verbiedt namelijk dieselmotoren in personenwagens om zijn ethanolmarkt te beschermen, jammer en dom)
  groet uit de tropen
  http://bahia.basix.cc

 2. kristofl 11-12-2011 om 18:35

  OE!! ik wil em! Mooi in’t donkerbruin. Eigenlijk komt hij niet zo ‘coupé’ over als de andere merken. Gewoon een gestroomlijnde, ietwat angry, sedan! lovely!
   

 3. mrnix 11-12-2011 om 20:58

  Mooi!
  btw enig idee wanneer ie uitkomt? 

 4. MRM 11-12-2011 om 21:29

  Allicht Europese première op het autosalon van Genève dan. En uit tegen de zomer. Al is dat niet officieel. 
  Voor het Belgische autosalon lijkt het mij nog iets te vroeg, al zou het wel leuk zijn natuurlijk, zo’n Belgische toppremière. En BMW toont er al de nieuwe 3-Reeks in Europese première…  

 5. PJS 11-12-2011 om 21:45

  @Mrnix; De Gran Coupé maakt op het autosalon van Detroit zijn wereldpremière. De Europese première is ongetwijfeld voor Genève, al valt een verrassing in Brussel niet uit te sluiten. (vorig jaar 6-Reeks Cabrio).. 

  Bij de dealers staat hij vermoedelijk pas in april. 

 6. mrnix 12-12-2011 om 0:08

  aha oke cheers 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...