Volvo designbaas tekent hedendaagse P1800

Moderne Volvo P1800
De iconische Volvo P1800 viert dit jaar zijn 50ste verjaardag, om dat te vieren heeft Volvo’s designbaas een moderne P1800 op papier gezet.

Volvo designhoofd Christopher Benjamin heeft ter ere van de 50ste verjaardag van de iconische P1800 zijn moderne interpretatie van het model op papier gezet. Hoewel er geen plannen zijn om effectief een revival op de markt te brengen, wil het merk ook graag de mening van het publiek over het design horen.

De Volvo P1800 werd in 1960 onthuld op het autosalon van Brussel en werd tussen 1961 en 1973 door het Britse Jensen Motors gebouwd. Het design van het originele model komt van Pelle Petterson, die toen bij het Italiaanse designhuis Carrozzeria Pietro Frua werkte. In totaal werden 39.407 exemplaren van de Notch Coupé geproduceerd, daarnaast werden ook 8.077 exemplaren van de Sport Estate versie gebouwd. Het is niet de eerste keer dat er een moderne interpretatie van de Volvo P1800 opduikt. Mattias Vöcks, ingenieur bij Koenigsegg, tekende eerder ook al eens een moderne versie van de P1800.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...