Officieel: Audi gaat X6 concurrent bouwen

Audi Q6 Concept
De geruchten rond de komst van een Audi Q6 gaan al langer de ronde, nu werden ze echter officieel door Audi bevestigd.

Het succes van de BMW X6 steekt Audi al een hele tijd in de ogen, daarom wil het merk liefst zo snel mogelijk een model tussen de Q5 en Q7 op de markt brengen. Dat model zal logischerwijs Q6 gaan heten en krijgt een atletisch Crossover koetswerk waarmee het de X6 van zijn troon wil blazen. Althans als we de woorden van Walter de’Silva mogen geloven, ooit ontwerper bij Alfa Romeo maar nu aan de bak bij de VAG-groep.

De Audi Q6 zou op hetzelfde onderstel als de Volkswagen Touareg en Porsche Cayenne staan, naar motorspecificaties is het voorlopig echter gissen. Vermoedelijk zal het merk hier enkel zijn grotere motoren voorzien, net als het dat doet bij ondermeer de A7 Sportback. Instapper zal vermoedelijk dus een 3.0 TDI of 2.8 FSI met 204 pk worden, hoger in het gamma verwachten we de 3.0 TDI met 245 pk en de 3.0 TFSI met 300 pk. Of het merk naast de Q6 nog meer SUV modellen plant is nog niet bevestigd, al liet De’Silva zich wel ontvallen dat het merk nadenkt over een Q4 om de toekomstige BMW X4 kopers een alternatief te bieden.

Audi Q6 Pike Peaks Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...