Levenslang rijverbod voor cowboys

Roekeloos Rijgedrag Cowboys
Touring wil 2.750 cowboys nooit meer aan het stuur zien.

0,05 procent van alle automobilisten zijn ware cowboys voor wie geen enkele regel telt. Deze bestuurders veroorzaken het meeste ongevallen en hebben dan ook de hoogste bonus-malusgraad. Moest het van Touring afhangen, krijgen deze alles aan hun laars lappende cowboys een levenslang rijverbod. Bijna 1 op 3 ongevallen wordt immers veroorzaakt door hun roekeloos rijgedrag.

Ook autoverzekeraars vragen zich af waarom sommige brokkenmakers, die al verschillende ernstige ongevallen veroorzaakten, toch nog een rijbewijs kunnen hebben. Bestuurders die zoveel brokken maken dat ze bij geen enkele verzekeraar nog welkom zijn, komen tot slot terecht bij het Tariferingsbureau van het Gemeenschappelijke Motorwaarborgfonds. Ze hebben een bonus-malus van 22 met verzwarende omstandigheden: ongevallen onder invloed of zelfs met vluchtmisdrijf.

Het voorstel van Touring krijgt eveneens gehoor bij kersvers staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH). Hij noemt de wens van Touring ‘begrijpelijk en zelfs wenselijk’. In de nabije toekomst zal de prioriteit gelegd worden op het aanpakken van deze bestuurders die ongevallen veroorzaken. En een levenslang rijverbod, daar zit volgens hem iets in. (Via: DeStandaard)

Melchior Wathelet

Deel dit bericht:

2 reacties op "Levenslang rijverbod voor cowboys"

  1. PJS 09-12-2011 om 17:23

    Gelukkig blijven de Indianen gespaard.

  2. Dieter 14-12-2011 om 11:46

    hahaah

Reageer

Reactie aan het plaatsen...