In 2014 komt Volkswagen met Evoque concurrent

Volkswagen Cross Coupé Concept
Binnen de drie jaar wil Volkswagen een concurrent voor de Evoque op de markt zetten, die zal stijlkenmerken van de Cross Coupé Concept meekrijgen.

Volkswagen denkt aan modelexpansie en verwacht dat de SUV markt de komende jaren nog meer zal groeien. Het succes van de Range Rover Evoque is Volkswagen ook opgevallen, daarom denkt het eraan om tegen 2014 met een concurrent voor de Evoque te komen. De compacte SUV zou op het platform staan van de volgende generatie Audi A3 en Volkswagen Golf en krijgt designkenmerken van de Cross Coupé Concept mee.

De Volkswagen Cross Coupé zou model gaan staan voor verschillende SUV modellen, waaronder dus een sportieve driedeurs die de Evoque moet bestoken. De hybride aandrijving van het conceptmodel zou daarnaast ook het productiestadium kunnen bereiken. Dat systeem gebruikt een elektromotor op elke as, gekoppeld aan een 1.4 TSI met DSG automaat. Goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7 seconden en een gemiddeld verbruik van 2,7 liter/100 km of een CO2-uitstoot van 65 g/km. Naast een concurrent voor de Evoque zal de Cross Coupé ook model staan voor de volgende generatie Tiguan en een zevenzits SUV die belangrijk zou zijn voor de Verenigde Staten. (Via: Autocar)

Volkswagen Cross Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...