Dodge Dart krijgt Giulietta basis

Dodge Dart Teaser
Het eerste Chrysler product met Fiat techniek staat voor de deur, de Dodge Dart zal op het autosalon van Detroit worden onthuld.

Op het autosalon van Detroit zal Dodge de Dart voorstellen, een nieuwe vierdeurs sedan die van het Compact Wide platform van de Alfa Romeo Giulietta gebruik zal maken. Dat platform werd namelijk zo ontworpen om erg moduleerbaar te zijn en daar zien we nu de eerste resultaten van. Specifiek voor de Dodge Dart zal het onderstel iets langer en breder gemaakt worden. Ook onder de motorkap vinden we Fiat techniek terug. Daar zal keuze zijn tussen een 1.4 MultiAir met vermoedelijk 135 of 170 pk en twee nieuwe ‘Tigershark’ motoren met 2 en 2.4-liter slagruimte. Die laatste zal daarbij ook uitgerust worden met MultiAir technologie.

Qua styling werd de nieuwe Dart geïnspireerd door de gelijknamige wagen uit de jaren ’60, Dodge claimt daarnaast dat het hun passie voor prestaties heeft vermengd met het Alfa Romeo DNA. Op de teaserfoto’s zien we alvast dat de Dart een gesplitste grille met scherpe koplampen krijgt vooraan en brede LED-achterlichten achteraan. De twee uitlaatpijpen en 18″ velgen maken het geheel af. Meer informatie over de Dodge Dart volgt begin Januari.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...