Opel Insignia krijgt binnenkort 195 pk sterke diesel

Opel Insignia
Opel gaat binnenkort een extra diesel aan zijn motorgamma voor de Insignia toevoegen, het gaat om een BiTurbo dieselmotor met 195 pk.

De Insignia doet het ondermeer op de zakelijke markt niet slecht, maar echt uitgebreid is het dieselgamma niet. Daarom heeft het merk besloten om een extra versie toe te voegen aan het dieselgamma, deze moet de huidige 2.0 CDTI met 130 of 160 pk vervoegen. De nieuwe motor beschikt eveneens over 2-liter slagruimte, maar krijgt twee turbo’s opgeschroefd. Het totale vermogen komt op 195 pk uit, terwijl er ook 400 Nm beschikbaar is. Met de nieuwe motor sprint de Insignia van 0 naar 100 km/u in 8,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 230 km/u.

De turbo die Opel gebruikt is er één van het sequentiële soort, de kleine turbo zal dus gebruikt worden om het turbogat bij lage toeren op te vangen, de grote turbo zal de hogere toerentallen voor zijn rekening nemen. Het verbruik blijft trouwens binnen de perken, ideaal voor de zakelijke rijder. Gemiddeld zou 4,9 liter/100 km moeten volstaan, omgerekend is dat 129 gram CO2 per kilometer. Wanneer de nieuwe motor in België beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, de basisprijs zou rond de 33.500 euro liggen.

Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia ecoFLEX 2.0 CDTI 160 Pk.

Rijtest Insignia ecoFLEX 03

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...