Mercedes en Ducati slaan handen in elkaar

Mercedes SLK Ducati
Mercedes en Ducati beklinken hun samenwerking met een unieke versie van de SLK 55 AMG en Ducati Streetfighter 848.

Mercedes en Ducati staan op het autosalon van Bologna met de nieuwe SLK 55 AMG en Ducati Streetfighter 848, beide afgewerkt in “Streetfighter Yellow”. Daarmee willen beide merken hun samenwerking benadrukken. De speciale gele kleur zal vermoedelijk ook als individuele optie beschikbaar worden voor alle AMG-modellen. Daarnaast werden allerlei elementen in de SLK 55 AMG zo gekozen om te matchen met de Ducati Streetfighter. In het interieur is er bijvoorbeeld plaats voor nappa leder met geel stiksel en vinden we overal koolstofvezel inleg terug.

Onder de motorkap van de SLK 55 AMG vinden we een 5.5-liter grote V8 met 422 pk en 540 Nm koppel. Hiermee sprint de SLK 55 AMG van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden en bereikt deze een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Ook aan het milieu wordt gedacht, de SLK beschikt over een systeem die cilinders kan uitschakelen om zo een lagere CO2-uitstoot te bekomen. De SLK 55 AMG is zo 30% zuiniger dan zijn voorganger, met een CO2-uitstoot van 195 gram/km en een gemiddeld verbruik van 8,4 liter/100 km. De Ducati Streetfighter 848 op zijn beurt beschikt over 132 pk en 93,5 Nm koppel, goed voor verbluffende prestaties. Het model scoorde bij zijn onthulling in 2008 al de prijs van mooiste motor.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mercedes en Ducati slaan handen in elkaar"

  1. Wolf 05-12-2011 om 14:46

    Waaaaaaaanzinnig. Eindelijk weer een supercoole gele SLK (AMG). Heb nog model van de eerste SLK in het geel maar deze kleur is nog mooier. Dus doemijdiemaar……..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...