Ford’s mini SUV heet EcoSport

Ford EcoSport
Ford maakt zich klaar voor de EcoSport, een mini SUV gebaseerd op de Ford Fiesta.

Spyshots van een mini SUV gebaseerd op de Ford Fiesta gingen reeds eerder de ronde, maar nu sijpelt meer informatie binnen. Een pagina in opbouw op de Indische Ford website toont ons enkele impressies en verklapt de naam van de wagen: de EcoSport. De wagen wordt hoogstwaarschijnlijk net geen 4 meter lang en zal gekenmerkt worden door een hogere zitpositie, agressievere looks en een grotere kofferruimte.

Onder de motorkap verwachten we natuurlijk de nieuwe 1.0-liter EcoBoost, die een vermogen levert van 100 pk of 125 pk. De krachtigste versie levert met behulp van een overboost-functie een koppel van 200 Nm. Aan dieselzijde krijgt de EcoSport waarschijnlijk de 1.4-liter en 1.6-liter Duratorq uit de Fiesta. Het officiële debuut wordt verwacht op de New Delhi Auto Expo begin januari. (Via: IndianAutosBlog)

Ford EcoSport

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford’s mini SUV heet EcoSport"

 1. ixke 06-12-2011 om 13:34

  de “ECOSPORT” wordt hier al jaren bij ons in Brazilië verkocht (en trouwens geproduceerd in de deelstaat Bahia) !
   
  eigenlijk is hij (momenteel) weinig meer dan een opgeblazen en verhoogde Fiesta met een achterzijde die een afkooksel lijkt van de Landrover Freelander zoals je hier kunt zien : http://www.ford.com.br/showroom.asp?veiculo=34
   
  hopelijk ziet de nieuwe (er ook bij ons hier) inderdaad wat origineler uit 😉
   
  groet uit tropisch Bahia
   
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...