Een BMW-motorblok in je Toyota?

Toyota and BMW sign agreement
BMW zal in de nabije toekomst milieuvriendelijke motoren leveren aan Toyota.

In de autowereld samenwerken is vrij populair, gezien de potentiële kostenbesparingen. Ook BMW en Toyota slaan de handen in elkaar en zullen in de toekomst gemeenschappelijk onderzoek verrichten naar lithium-ion batterij technologieën. Hiernaast zitten ook andere projecten in de pijplijn, één daarvan is een akkoord met betrekking tot het leveren van zuinige dieselmotoren.

Het betreft 1.6-liter en 2.0-liter exemplaren, die vanaf 2014 in Toyota’s komen te liggen. Toyota ziet zo een expansie mogelijk van haar Europese line-up en het aantal zuinige dieselmodellen met lage CO2-uitstoot. De voordelen voor BMW liggen hoogstwaarschijnlijk bij het onderzoek dat pionier Toyota tot nu toe reeds verricht heeft op het vlak van hybride-technologieën. Van Prius-motoren in BMW’s is gelukkig geen sprake.

Toyota & BMW

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...