Volkswagen Cross Coupe gaat BMW X6 achterna

Volkswagen Cross Coupe
BMW was gedurende lange tijd heer en meester in het segment van de vierdeurscoupé SUV met de X6. Daar lijkt verandering in te komen.

Volkswagen stelt namelijk een concept voor dat later moet evolueren in een vierdeurscoupé SUV. Dit concept beschikt over een plug-in hybride aandrijving, waarmee hij in 7 seconden naar 100 km/u sprint vanuit stilstand, maar tegelijkertijd een verbruik laat optekenen van 2,7 liter per 100 km. Uiteraard beschikt deze SUV over vierwielaandrijving.

In zuiver elektrische modus kan deze Volkswagen Cross Coupé maar liefst 45 km rijden. Er zijn 2 elektromotoren in de wagen ingebouwd, één aan de voorkant van de wagen en één achteraan. Dankzij een innovatief systeem waarbij de voorste elektromotor de achterste aandrijft, die op zijn beurt door de TSI-motor wordt aangedreven is er geen nood aan een aandrijflijn die over de lengte van de wagen heen loopt om de achterwielen aan te drijven. In de plaats vind je het batterijpack dat de wagen gaande moet houden. De batterijen kunnen daardoor laag in het voertuig geplaatst worden, waardoor het rijgedrag verbetert.

De Cross Coupé die voor het eerst in Tokyo aan de wereld wordt getoond, is iets langer dan een Golf, maar dan weer korter dan een Tiguan. Ondanks het feit dat deze vierdeurscoupé SUV zich vooral als een lifestylewagen out, beschikt hij toch over een aanrijhoek van 24,2°, aan de achterkant komt dat zelfs neer op 32,5°. Deze vierdeurscoupé moet VW niet alleen actief maken in een nieuwe niche, het geeft ook aan hoe het design van de nieuwe generatie VW’s eruit zal zien. Laat ons hopen op iets spannender dan dat wat we nu voorgeschoteld krijgen.

 

Deel dit bericht:

5 reacties op "Volkswagen Cross Coupé gaat BMW X6 achterna"

 1. MRM 30-11-2011 om 10:45

  Je moet trouwens eens heen en weer klikken tussen foto 3 & 4. Plots verandert de setting ;). 
  Photoshop skills! 

 2. kristofl 30-11-2011 om 11:08

  Jup, zelfs bij meerdere foto’s… Bij de ene draaien de wielen, bij de ander staan ze mooi stil 🙂 
  Dit gebeurt er dus als een Scirocco en een Amorak samen een kindje krijgen…
  Concept model is wel duidelijk USA – gericht.

 3. ixke 30-11-2011 om 14:20

  inderdaad heel flauwe photoshop montage van de beelden
  dergelijke toestanden kan je beter niet publicieren groenelichters, enkele fotos ok maar een lijst waaring men duidelijk kan zien dat er aan het onderwerp zelf (de auto) quasi niks verandert niet echt bevordelijk voor de kwaliteit van de site (waarvan we toch wel beter gewend zijn ;-))

 4. MRM 30-11-2011 om 14:47

  We zullen er op letten! 🙂
  Maar we willen jullie natuurlijk liever zoveel mogelijk foto’s tonen. Al zijn er inderdaad een paar met lage toegevoegde waarde :).
   

 5. mrnix 30-11-2011 om 18:19

   I like it! achterkant heeft wel iets weg van de alfa romeo Brera nee?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...