Audi start productie A1 Sportback in Brussel

Audi A1 Sportback Brussels
Audi heeft vandaag het officiële startschot gegeven voor de productie van de A1 Sportback in Brussel.

Vandaag werd tijdens een simultane persconferentie op het autosalon van Tokyo en op de productiesite van Audi Brussel de A1 Sportback voorgesteld. Tegelijkertijd startte de officiële serieproductie van het nieuwe model in de aanwezigheid van Benoît Cerexhe, minister van economie in het Brusselse Gewest. De Sportback moet de verwachtingen van de Audi klanten aanvullen, die vroeger enkel voor een driedeurs konden kiezen. Veel jongeren en mensen die in de stad wonen vroegen Audi specifiek om een vijfdeurs. De A1 Sportback krijgt een iets hoger dak waardoor de hoofdruimte achterin toeneemt, in de lengte groeide het model echter niet, veel beenruimte hoef je achterin dus niet te verwachten. Op het vlak van personalisatie zet Audi nog een stap verder in vergelijking met de driedeurs A1, voortaan kan het volledige dak in een contrasterende kleur gespoten worden. Het koetswerk wordt aangeboden in twaalf verschillende koetswerkkleuren, maar kan op aanvraag in elke gewenste kleur worden gespoten, personalisatie ten top.

Tegen eind 2011 zal Audi in totaal 120.000 A1 klanten gevonden hebben, de verwachtingen voor de toekomst wil Audi nog niet meegeven. Gerhard Schneider, hoofd van de Brusselse productiefaciliteit, verzekert echter dat de fabriek uitermate flexibel is. Op de productielijn kunnen driedeurs- en vijfdeursmodellen naast elkaar gebouwd worden, daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden om extra shifts in te voeren. Audi Brussel stelt momenteel 2.400 personen tewerk en zal midden 2012 150 uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur aanbieden. Om de productie van de A1 te verzekeren en ook de kwaliteit te garanderen werd tot 2010 reeds 300 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe installaties en infrastructuur. In de komende jaren zal nog eens 270 miljoen euro extra geïnvesteerd worden.

Foto’s: Tim De Baets

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...